Velimir Zajec pred Grcima saopštio veliku vijest za Modre: "To ako se desi Dinamo neće moći..."

Pred utakmicu protiv PAOK-a

Velimir Zajec pred Grcima saopštio veliku vijest za Modre: "To ako se desi Dinamo neće moći..."

Admin Čaušević

Dug je put još do finala Konfernecijske lige, međutim navijači Dinama više nemaju briga ako se njihov tim plasira u eventualno finale. Saopštio je to novi predsjednik Zagrepčana, Velimir Zajec.

Dinamo je u velikoj prilici da se nađe među osam najboljih klubova Konferencijske lige. Modri će braniti 2:0 na gostovanju kod PAOK-a te imaju ogromne šanse za prolazak.

Ekspedicija Zagrepčana je u Solun doputovala u četvrtak. Delegaciju je predvodio novi predsjednik Zajec koji je u razgovoru za grčke medije donio veliku vijest.

Kao što je poznato ovogodišnje finale Konferencijske lige se treba igrati na stadionu AEK-a u Atini, ali to neće biti slučaj ako se Dinamo nađe u finalnom meču.

Naime, Zajec je kazao da će UEFA finale prebaciti u Češku republiku ako se Dinamo nađe u meču za trofej najmlađeg međunarodnog klupskog takmičenja u Evropi.

Oglasi

"Volio bih da možemo doći do finala, ali bit će teško jer ćemo morati proći nekoliko protivnika. Ako dođemo u finale Dinamo ne može igrati na stadionu AEK-a. Finale će se igrati u Češkoj", kazao je Zajec.

Podsjećanja radi, ljetos je pred meč kvalifikacija Lige prvaka između AEK-a i Dinama došlo do navijačkih nereda uz jedan smrtni epilog.

Nekoliko mjeseci su određene pristalice Dinama provele po grčkim zatvorima, a UEFA je odlučila da im zabrani odlaske na gostovanje u evropskim mečevima. Tako BBB-a neće biti na Tumbi protiv PAOK-a.

Grčki mediji su u srijedu pisali kako se navodno sprema dolazak oko 80-ak navijača Dinama u Solun zbog čega su policijske snage već na nogama u tom gradu.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Posebne mjere sigurnosti vladaju oko stadiona Tumba gdje će atmosfera večeras od 18:45 sigurno biti užarena pa će revanš meč protiv PAOK-a sigurno biti svojevrsni ispit zrelosti za izabranike Sergeja Jakirovića.

"Mislim da možemo proći dalje. Ne smijemo ponoviti greške iz prve utakmice jer je PAOK kvalitetan tim. Trebamo obratiti pažnju na napadački trio PAOK-a. Bit ćemo spremni da odgovorimo na terenu", rekao je Jakirović u najavi utakmice.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi