Je li Petković osigurao Dinamu najzvučniji transfer još od Pjacinog? Sjajni napadač je već skeniran
Foto: Damir Krajac/Cropix

Nakon sjajne partije protiv PAOK-a

Je li Petković osigurao Dinamu najzvučniji transfer još od Pjacinog? Sjajni napadač je već skeniran

Admin Čaušević

Dinamo je navikao da prodaje igrače u neke od najvećih klubova na svijetu. Odlazili su igrači sa Maksimira u Liverpool, Arsenal, Ajax, Inter, Juventus, a čini se da je na redu i još jedan bombastičan transfer jer gdje ima dima ima i vatren.

Kada je to najvažnije na kritike odgovori sjajnom partijom. To je odlika velikih igrača, a u takvu kategoriju definitivno se ubraja i kapiten Dinama Bruno Petković koji je sa dva gola srušio PAOK.

Nakon blijedog izdanja protiv Osijeka Petković je bio na udaru, a navijači su čak tražili od Sergeja Jakirovića da ga na jedno vrijeme ostavi na klupi, ali trener Modrih ne bi može dopustiti takav luksuz.

Sa dva gola PAOK-u Petković je skočio na prvo mjesto liste strijelaca Konferencijske lige. Ima ih ukupno sedam, a tri su stigla u nokaut fazi i samim tim su još vrjedniji.

Hrvatski reprezentativac ima 29 godina što su prema mnogim najbolje godine za fudbalera i još uvijek nije kasno za transfer karijere. A takav bi mogao biti realizovan na ljeto.

Oglasi

Naime, susretu protiv PAOK-a su prisustvovali skauti nekoliko velikana, među kojim je i slavni Manchester United. Tu su bili još i predstavnici Chelseaja, Fulhama, West Hama i još nekoliko klubova.

Mnogi su u Zagreb došli skenirati mladog Martina Baturinu, ali im je u oči zapao junak večeri Petković. Posebno se to odnosi na "izaslanike" Manchester Uniteda.

Pričati o eventualnom transferu Petkovića na Old Trafford je svakako prerano, ali nema sumnje da će se Vatreni naći na udaru ponuda iz Liga petice nakon sjajnih nastupa u Evropi.

Posljednji put kada je Dinamo prodao nekog igrača u klubove koji su među najvećim na svijetu bilo je 2016. godine kada je Marko Pjaca za skoro 30 miliona eura otišao u Juventus.

Oglasi

U međuvremenu je Joško Gvardiol prodat RB Leipzigu, Josip Šutalo Ajaxu, Marko Rog Napoliju te Filip Benković Leicester Cityju, ali je generalni dojam da niti jedan taj transfer nije bio zvučan kao Pjacin u redove Stare dame.

I ranije je Dinamo znao prodati igrače u redove nekih od najpopularnijih klubova svijeta tako je Iog Bišćan otišao u Liverpool, Eduardo u Arsenal, Mateo Kovačić u Inter itd...

Inače, Petković je dobar dio svoje karijere proveo u inostranstvu pošto je promijenio niz klubova u Italiji, a još prije šest godina Bologna ga je dovela za 1.3 miliona eura iz Trapanija.

Ipak, pravi potez uslijedio je 2019. godine kada je za milion eura stigao u Dinamo, na Maksimiru je preporodio svoju karijeru, a sada je završio i na skeneru ni manje ni više nego slavnog Manchester Uniteda.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1710004087
Ćorluka u Manchester City, Modrić u Totenhem
0 0
user1613424508
Dinamo institucija kako li he omom malom iz Booonoovicaa u sarajevu na posudbi ode ko p...a iz Dinama i propade e moj HASICU da si osto u Dinamu jos par godina mogo si milione uzet
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi