Portugalac žestoko proslavio pogodak protiv svog tima u prvom dijelu sezone

Joao Felix već na meti navijača Atletica

Ovako je večeras u Madridu dočekan izdajnik: Za njega oprosta nikad neće biti!

Midhat Šljivak

Joao Felix odavno nije omiljen među navijačima madridskog Atletica. Od potencijalne zvijezde tima pretvorio se u izdajnika odlaskom u Barcelonu i večeras su ga baš na takav način odlučili dočekati na Wanda Metropolitanu.

Portugalac Joao Felix odlučio je na početku ove sezone napustiti Atletico Madrid i pojačati velikog rivala Barcelonu. Svim silama je 24-godišnjak želio napustiti Jorgandžije i Barcu je predstavio kao svoj 'tim snova'.

Iako je na posudbi iz Atletica, Joao Felix ima mogućnost nastupa protiv tima s kojim je pod ugovorom, te im je u prvom dijelu sezone presudio u Barceloni.

Proslavio je taj pogodak žestoko, kao da nikada ranije nije postigao pogodak i takvu proslavu su mu navijači madridskog tima očekivano itekako zamjerili.

Večeras će na Wanda Metropolitano stadionu biti dočekan zvižducima i kao izdajnik. Pripreme za vatren doček već su počele ispred stadiona.

Na pločniku gdje se nalaze plakete s imenima fudbalera Atletica navijači domaćeg tima pokazali su šta misle o njemu. Ostavili su smeće, polili su plaketu raznim pićima i definitivno za njega neće biti dobrodošlice.

Joao Felix je u Atletico došao kao veliko pojačanje. 2019. godine je Benfici plaćen gotovo 130 miliona eura, no nikada nije opravdao tu cifru.

Prije Barcelone imao je neuspješnu posudbu u Chelseaju, a za Jorgandžije je u 131 odigranoj utakmici postigao 34 gola i upisao je 18 asistencija.

Enrique Cerezo o Felixu: "Nadam se da će ga navijači lijepo dočekati"

O portugalskom fudbaleru je pred utakmicu govorio predsjednik Atletica Enrique Cerezo. On se nada dobrom dočeku za Portugalca.

"On je naš igrač na posudbi i svi dobro znate njegovu situaciju. Nadam se da će igrati i da neće imati svoju noć večeras", rekao je Cerezo i dodaje:

"Navijačima preporučujem da ga tretiraju kao i sve druge protivničke igrače koji dođu ovdje - s puno poštovanja. Ne znam hoće li igrati, ali trebali bi ga tretirati kao igrača Atletica koji je silom prilika u Barceloni", rekao je Cerezo.

Barcelona 24-godišnjeg ofanzivca želi otkupiti. Prema nekim navodima ponudit će skromnih 20 miliona eura za njegove usluge.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Tako je kako je. Vidjet ćemo na kraju sezone i odlučit ćemo o njegovoj budućnosti", dodao je Cerezo.

Joao Felix se definitivno ne želi vraćati u Atletico. Ima veliku želju da ostane u Barceloni i vidjet ćemo hoće li se ona ostvariti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.