Najavljivani Tigar je obično mače, ali bruku čovjeka od 130 miliona teško je opisati
Katastrofalna utakmica Barcinih zvijezda

Očajne utakmice Vitora Roquea i Felixa

Najavljivani Tigar je obično mače, ali bruku čovjeka od 130 miliona teško je opisati

Midhat Šljivak

Mladi Brazilac Vitor Roque (18) stigao je u Barceloni kao novo napadačko čudo. Međutim, talentovani tinejdžer za sada ne koristi šanse i promašuje zicere koji su ga mogli proslaviti u samo dvije utakmice.

Vitor Roque je promašio nestvarnu šansu na debiju protiv Las Palmasa u La Ligi. Bio je sam pored protivničkog golmana, no uslijedio je katastrofalan šut i promašaj.

18-godišnjak je šansu za igru dobio i u Kupu Kralja protiv niželigaša Barbastra. Na terenu je proveo pola sata i nije se proslavio.

Ponovo je Roque promašio zicer. Išao je jedan na jedan s golmanom španskog niželigaša, ali nije zabio. Čuvar mreže Barbastre je vrhunskom odbranom spriječio tinejdžera da postigne svoj prvi gol.

[twitter]https://twitter.com/jaroldaniel10_2/status/1744144783939953110[/twitter]

Oglasi

Tigrinho je stigao u Barcelonu s velikim ambicijama. U Brazilu ga smatraju igračem koji može dostići nivo čuvenog Ronalda, no legendarni brazilski napadač je sa 18 godina ovakve šanse lagano koristio i bio je nezaustavljiv.

Vitor Roque za sada ne blista. Vjerovatno postoji određeni strah jer ipak je sada član Barcelone, no za sada je najavljivani Tigar samo malo mače. Xavi ga ipak vidi u napadu uz Roberta Lewandowskog.

"Vitor Roque i Lewandowski mogu igrati zajedno. Smatram da se perfektno uklapaju, a Vitor može igrati i na lijevoj strani", rekao je Xavi nakon teške pobjede nad niželigašem.

Joao Felix odigrao najgori meč karijere

Joao Felix je u meču protiv Barbastra odigrao najgori meč karijere. Portugalac na terenu nije postojao i statistika je neumoljiva.

Za 71 minutu provedenu na terenu, napadač Barce je izgubio 15 lopti, dobio je samo dva od devet duela, nije imao oduzetih lopti, uspješnih driblinga i ubacivanja.

Pitanje je samo šta je Xavi gledao tokom 70 minuta utakmice. Portugalac je igrao katastrofalno i ipak je tako dugo ostao na terenu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Xavi je pod velikim pritiskom navijača. Barca nikog ne može razbiti ove sezone, pobjede su uglavnom s golom razlike, pa čak i protiv slabašnih rivala i nije nikakvo čudo što su navijači bijesni.

Prava bruka čovjeka koji je prije nepunih pet godina koštao 130 miliona eura.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Culer
Vitor ima 18 godina. Odigrao dvije tekme sa klupe, nije odradio pripreme sa timom, ali eto obično je mače. Zato je ovaj novinar pravi laf. Gdje li je on bio sa 18? Na maminoj sisi.
2 3
Drakula
Ne vrijedi felix nj 700k eura kamoli 100+ miliona koliko ga je atletico platio.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi