FOTO: top-sport.gr

Za posljednja dva meča kvalifikacija

Selektor Bašić objavio širi spisak ženske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine

Haris Zilić

Ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u aprilu završava kvalifikacioni ciklus za Evropsko prvenstvo, a nakon više od decenije naše djevojke su igrale glavnu rundu kvalifikacija što je ogorman pomak u ženskom rukometu.

U četiri odigrane utakmice naše djevojke su upisale četiri poraza i izgubile su šanse za plasman na Evropsko prvenstvo.

Od Rumunije i Hrvatske smo nekako očekivali poraze, ali u dvomeču protiv Grčke smo također upisali dva poraza, ali ostaje žal to u tim mečevima nismo uspjeli doći do pobjeda i treće pozicije u grupi koja bi nas ostavila u utrci za plasman na EURO.

U aprilu nas očekuje domaća utakmica protiv Rumunije i gostovanje Hrvatskoj čime ćemo okončati ovaj ciklus.

U ta dva duela naše djevojke ćep okušatu pružiti što bolji otpor favorizovanim protivnicama i časno se oprostiti od kvalifikacija.

Seelktor Adnan Bašić je objavio širi spisak za ove duele i nije puno ekspermientisao, uglavnom su tu djevojke koje su bile na spisku tokom cijelog kvalifikacionog ciklusa.

Na spisku se nalaze: Anica Gudelj (Corona Brasov; Rumunija), Anisa Selimović (Hadžići), Amna Pidro (Radnički; Srbija), Darjana Vukliš (Borac), Sara Majkić (Borac), Ivana Rozić (Zrinjski), Sara Čahtarević (Hadžići), Martina Pandža (Zrinjski), Ana Vrančić (PAOK; Grčka), Slađana Andrić (Borac), Damljana Bošnjak (Sporting La Rioja; Španija), Matea Šumelj (Grude), Helena Ćurić (Borac), Amela Džakmić (Čair Skoplje; Sjeverna Makedonija), Karla Lovrić (Grude), Adna Halebić (Hadžići), Adelisa Hušić (Krajina), Desire Kolašinac (SG Kappel Windeck; Njemačka), Armina Isić (Dacia Mioveni; Rumunija), Sara Bašić Salkić (Krivaja), Edina Demić (Le Pouzin; Francuska), Azra Topčić (Krajina), Alena Latifović (Ilidža), Ana Petrović (Grude), Dejana Kulić (Hadžići), Lana Lončar (Borac), Ljiljana Ćesto (Knežopljka), Ivana Bobić (Borac), Adnana Latifović (Krivaja), Admira Zvekić (HF; Njemačka), Anđela Boras (Izviđač), Ajna Mačak (Krivaja), Ajla Alikadić (Ilidža).

Naša reprezentacija okuplja se u Cazinu 1. aprila ove godine, koji će ponovo biti baza i domaćin našim djevojkama.

Tri dana kasnije, 4. aprila ćemo također u Cazinu dočekati Rumuniju od 20 sati, a zatim 7. aprila od 18 sati gostujemo Hrvatskoj u Zagrebu.

Nakon četiri kola, Rumunija ima osam, Hrvatska i Grčka po četiri, a Bosna i Hercegovina je bez bodova.

Dakle, jasno je u našoj grupi da Hrvatska i Rumunija idu na EURO, dok Grčka čeka rasplet do kraja kvalifikacija da vidi da li će na Evropsko prvenstvo kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije iz kvalifikacionih grupa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.