Grčka slavila u Cazinu

Poraz bh. rukometašica

Grčka slavila u Cazinu

H. Zilić

Ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Cazinu igrala duel trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv selekcije Grčke. Meč je odigran u fenomenalnoj atmosferu koju su navijači napravili u Cazinu.

U jednoj borbenoj i tvrdoj utakmici na kraju je trijumf upisala reprezentacija Grčke rezultatom 24:22.

Grkinje su bolje otvorile meč, povele su sa 0:1, imale vodstvo, a nas je iznad vode držala Anica Gudelj sa sjajnim odbranama. Sredinom prvog poluvremena Grčka ide na +3, ali vraćamo se brzo u egal golovima Armine Isić i Sare Majkić, dok je Anica Gudelj nastavila na golu u svom stilu.

U posljednjih deset minuta igre pad koncetracije kod naših rukometašica, dosta nepovezanosti u napadu, gošće to koriste i prave novu seriju te na poluvrijeme odlaze sa +4, rezultat je na semaforu glasio 8:12.

Tvrdo prvo poluvrijeme, dosta grešaka s obje strane, jake odbrane na kraju krajeva naša selekcija je postigla samo osam golova za 30 minuta igre.

Grčka bolje otvara drugo poluvrijeme, prave novu mini seriju i u 37. minuti odlaze na +6 (9:15), ali odgovaramo i mi sa dva gola Dessiere Kolašinac.

Oglasi

Ipak u 45. minuti novi raspada u igri naše selekcije, Grkinje su igrale svoju igru i u tim momentima odlaze na +7, rezultat je bio 14:21 i u tom trenutku se činilo da su gošće prelomile utakmicu, ali onda uraganska serija naših djevojaka.

Naša selekcija je igrala kao prepoređena, Grkinje nisu imale rješenja za nevjerovatnu Anicu Gudelj na golu i u 56. minuti na semaforu je bilo samo jedan razlike za Grčku, 21:22.

Do kraja utakmice prava drama u Cazinu, a na kraju je slavila reprezentacija reprezentacije Grčke sa 24:22.

U nedjelju u Grčkoj ove dvije reprezentacije igraju duel četvrtog kola, a taj susret počinje u 16 sati i nakon te utakmice će biti dosta toga jasnije u borbi za treće mjesto u grupi 1 koje na kraju može odvesti na Evropsko prvenstvo.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, 3. kolo:

Bosna i Hercegovina - Grčka (8:12) 22:24

Top Komentari

Pajkan
FerdinandMagaracPopovic
1 0
FahrudinKonjHodzic
slavili protiv cazinskih invalida
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi