Legendarni Mirsad Terzić završio reprezentativnu karijeru: Ponos je bio veći od svih nedaća!
Kaže da ostaje na raspolaganju Rukometnom savezu naše zemlje

Nakon 22 godine donio je odluku

Legendarni Mirsad Terzić završio reprezentativnu karijeru: Ponos je bio veći od svih nedaća!

S. Mlaćo

Rukometna reprezentacija naše zemlje ostala je bez prave igračke legende. Naime, od dresa reprezentacije oprostio se Mirsad Terzić.

Legendarni Terza je nakon 22 godina odlučio da završi reprezentativnu karijeru, a takav potez je i sasvim očekivan nakon Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Kazao je da je ponosan na protekle 22 godine, žali što nije bilo više radosti, a posebno je pohvalio navijače.

Dragi prijatelji, ljubitelji sporta i navijači Bosne i Hercegovine, a posebno rukometne reprezentacije, sve vrijeme znao sam da će doći ovaj trenutak, ali sam uporno odbijao da razmišljam o njemu: Trenutak u kojem moram obznaniti jednu od najtežih odluka u mojoj rukometnoj karijeri!

Nakon 22 godine igranja u reprezentaciji BiH, tokom kojih sam proživio neka izuzetna, ali i manje lijepa iskustva, došao je trenutak kada moram reći da je došao kraj moje reprezentativne karijere! Na moj dvodecenijski staž u reprezentaciji sam neizmjerno ponosan, čak se osjećam i privilegovanim.

Volio bih da smo se tokom ovoga perioda svi imali priliku mnogo više radovati. Neki porazi bili su toliko razočaravajući, ali odustajanje nikada nije bila opcija.

Oglasi

Ponos koji me obuzimao nastupajući pred najsrčanijom rukometnom publikom u Evropi kada igra reprezentacija, bio je veći i snažniji od svih nedaća kroz koje smo prolazili nerijetko bez prave podrške vlasti i prepušteni sami sebi", naveo je Terzić u oproštaju na društvenim mrežama.

Znao je da će Evropsko prvenstvo biti njegov posljednji nastup.

"Moram reći i to da odluku o kraju reprezentativne karijere nisam donio ishitreno, niti je ona plod vanjskih faktora koji svakako nikada nisu ni bili kamen spoticanja da se odazovem na svaki poziv, bez obzira bio povrijeđen ili ne, bez obzira kakav status imao kod bilo kojeg selektora! Još prije Evropskog prvenstva znao sam da ću u Njemačkoj odigrati svoje posljednje utakmice, ali sam odugovlačeći da to podijelim s javnosti smatrao da će mi biti kudikamo lakše. Nije".

Naveo je da će uvijek biti navijač reprezentacije, ali i biti na usluzi Rukometnom savezu naše zemlje.

Na kraju bih se želio zahvaliti svima koji su nesebično pružali podršku i meni i reprezentaciji, svojoj porodici, svim dobronamjernim navijačima, brojnim selektorima i još brojnijim saigračima s kojima sam dijelio lijepa, a i manje lijepa iskustva i emocije i koji su zaslužni za nezaboravne trenutke i uspomene.

Ne smatram da sam reprezentaciji BiH dao sve. Želim joj svu sreću i mnoge uspjehe u budućnosti. Uvijek ću biti njen frenetični navijač, ona će uvijek biti dio moga postojanja i uvijek ću njoj i Savezu biti na usluzi u bilo kojoj ulozi. Hvala", napisao je Terzić.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Nedavno je naša rukometna reprezentacija ostala i bez selektora, te je jasno da smo u teškoj situaciji. Mnoge stvari u Savezu loše su posložene, a nije poznato ni ko će naslijediti Irfana Smajlagića.

Očekivano je da dolazi do smjene generacije, ali pitanje je kakva nam je budućnost.

Top Komentari

user1706559607
Sretno i Hvala ti kapitenu za svih ovi 20godina borbe za nas Grb
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi