Novi poraz bh. rukometašica

Grčka slavila i u drugom duelu

Novi poraz bh. rukometašica

H. Zilić

Ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je meč četvrtog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, upisali smo i četvrti poraz u tekućim kvalifikacijama.

Nakon duela u Cazinu prije četiri dana, Grčka je i danas na domaćem parketu bila bolja od izabranica selektora Adnana Bašića, ovaj put rezultatom 27:23.

Naša selekcija je držala egal na početku utakmice do rezultata 5:5, kada se Grkinje počinju odvajati.

Prvo su naše protivnice otišle na 7:5, zatim su i povećale prednost na četiri gola razlike, da bi na poluvremenu Grčka vodila rezultatom 11:8.

U drugom poluvremenu Grčka ubacuje u brzinu više i u 42. minuti imaju najveću prednost od šest golova razlike, rezultat je glasio 20:14 za domaćine.

U tim trenucima dosta grešaka našeg tima, Grkinje lome utakmicu i do kraja rutinski završavaju posao za konačnih 27:23.

Oglasi

Kod naše selekcije njefikasnija je bila Armina Isić sa šest postignutih golova, kod Grkinja je Eleni Ioanna Kerlidi zabila devet golova.

Grčka je sada sa dvije pobjede protiv naše selekcije učvrstila treću poziciju na tabeli sa četiri boda i mogu se nadati da će na Evropsko prvenstvo kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

Naše djevojke će nažalost kvalifikacije završiti na posljednjem mjestu, a do kraja imamo domaći meč protiv Rumunije i gostovanje kod Hrvatske.

Kvalifiakcije za Evropsko prvenstvo - rukoemtašice, 4 kolo:

Grčka - Bosna i Hercegovina (11:8) 27:23

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi