Srceparajuća objava bh. napadača

Demiroviću tuga i očaj u mislima: "Od četvrtka skupljam snage da sebi priznam..."

Admin Čaušević

Tri dana nakon elimanicije od Ukrajine u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo na društvenim mrežama se oglasio Ermedin Demirović. Otvrio je sjajni napadač dušu i definitivno ganuo srca svih Bosanaca i Hercegovaca, barem onih koji se zaista tako osjećaju.

Bosna i Hercegovina je u polufinalu baraža imala prednost protiv Ukrajine do pet minuta prije kraja, ali su onda stigla dva brza gola i eliminacija popularnih Zmajeva.

Mnogim igračima je poraz teško pao pa je tako Denis Hadžikadunić je zaplakao pred kamerama. Ništa manje nije teško ni Demiroviću.

Jedan od najboljih napadača Bundeslige u ovoj sezoni se o svojim osjećaima oglasio na Instagramu te priznao da mu je jako teško.

Kako je napisao još uvijek ne može da preboli poraz te da mu kroz glavu prolaze tuga i očaj zato što nisu uspjeli obradovati bh. naciju.

"Od četvrtka skupljam snage, prvo sebi da priznam, pa onda i svima ostalima, da nismo uspjeli, a toliko smo željeli.

Imam osjećaj da se taj nesretni poraz nije desio, dok ne izgovorim to naglas, ali nažalost, desio se i to na jako bolan način.

Ne idemo na toliko željeni Euro, što mi itekako teško pada, pogotovo jer se igra u Njemačkoj, zemlji u kojoj i sam igram.

Kao pojedinac sam dao sve što sam mogao, kao ekipa također, ali nekada je potrebno i malo sreće, a mi je definitivno već odavno nemamo!

Tuga i očaj, smjenjuju se u mojim mislima, jer mi je žao sto nismo usrećili naš narod, što nismo uspjeli izdrzati i zajedno slaviti sa navijačima. U cijelom ovom očaju, ipak me tješi jedna stvar - pokazali smo da možemo, da znamo, da želimo i uz podršku navijača, vjerujem da ćemo i uspjeti.

Vrijeme će pokazati jesam li bio u pravu.

Volim te Bosno i Hercegovino, kako god zavrsilo, jer moja si jedna, jedina", naveo je Demirović.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Broj reakcija na Demirovićev status je očekivano ogroman, a izdvaja se ona Amara Dedića koji je kratko poručio: "Kad-tad".

Bosne i Hercegovine na velikim takmičenjima nema još od 2014. godine. Za nadati se da će nas prije ili kasnije tamo odvesti mlade snage predvođene Demirovićem, Dedićem, Ahmedhodžićem... 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.