Barbarez sa tri riječi opisao bolan poraz reprezentacije
FOTO: Instagram

Nije bio u Zenici, ali pratio je meč

Barbarez sa tri riječi opisao bolan poraz reprezentacije

S. Mlaćo

Tužni su bh. navijači sinoć napustili Zenicu.

Do pred sami kraj vodili smo 1:0 protiv Ukrajine, imali u rukama finale baraža i spektakl na Grbavici, ali onda hladan tuš.

Ukrajinci sa dva pogotka dolaze do preokreta i pobjede, te ih jedan meč dijeli od odlaska na Evropsko prvenstvo u Njemačku.

Naši momci su razočarani, bilo je i suza poslije meča, a svi su bili emotivno potrošeni. Zbog toga je svakako dobra stvar što se rezultatski nebitan meč protiv Izraela u utorak neće odigrati.

Brojni su komentari nakon jučerašnje utakmice, a javio se i legendarni kapiten naše nogometne reprezentacije Sergej Barbarez. Barbarez je nešto ranije bio i kandidat za klupu reprezentacije, bila je to velika želja navijača, no nije se to ostvarilo.

Nije Barbarez jučer bio u Zenici na utakmici, kao ni nešto ranije u zeničkoj Areni na humanitarnoj utakmici legendi bh. nogometa i BHFanaticosa, ali je pratio meč.

Oglasio se sa samo tri riječi i bio veoma jasan.

"Šteta, baš šteta", napisao je Barbarez na twiteru.

Savez potvrdio odgodu meča sa Izraelom

"Međunarodna prijateljska utakmica koja se u okviru baraža za plasman na EURO 2024 trebala odigrati na stadionu „Grbavica“ u Sarajevu dana 26.03.2024. godine između „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine i Izraela je otkazana.

Nakon obavljenih konsultacija sa relevantnim organima, a na okolnosti trenutne bezbjedonosne situacije i visokog stepena rizika za odigravanja utakmice sa reprezentacijom Izraela, zaključeno je da se otkaže utakmica u Sarajevu. Saglasnost na otkazivanje utakmice je dala i UEFA, uz potpuno razumijevanje novonastale situacije.

Naša „A“ reprezentacija će novu prijateljsku utakmicu odigrati u jednom od narednih slobodnih termina u UEFA kalendaru tokom 2024. godine", objavio je FS BiH na zvaničnoj stranici.

Također je istkanuto da će se "shodno tome otkazati sve medijske aktivnosti koje su bile planirane za ovu utakmicu".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Naredni meč naša reprezentacija igra trećeg juna protiv Engleske, a šest dana kasnije rival je Italija. Oba puta smo gosti, a radi se o prijateljskim utakmicama pred mečeve Lige nacije.

Očekivati je i određene promjene u reprezentaciji, a sve se više priča o tome da su posljednji meč u dresu reprezentacije odigrali Edin Džeko, Ibrahim Šehić, Miralem Pjanić...

Top Komentari

Drakula
BRAVO UKRAJINA!!!
1 6
Mel_Glupsonn
Tako nam i treba kad na poČetniiiiici vode repku ..
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti