Huseinbašić nije debitovao protiv Ukrajine, poruka mu je sasvim jasna
Sa jednog od treninga reprezentacije

Budućnost naše reprezentacije u svakom smislu

Huseinbašić nije debitovao protiv Ukrajine, poruka mu je sasvim jasna

Samir Mlaćo

Denis Huseinbašić protiv Ukrajine nije upisao debitantski nastup za A reprezentaciju naše zemlje. Huseinbašić se po prvi put našao na okupljanje naše reprezentacije, a ostao je na klupi na meču u Zenici.

Mnogi su mislili da će dobiti šansu, no to se nije desilo. Ipak, nije bio razočaran. Svjestan je da je on zapravo budućnost reprezentacije, ali i da će se uskoro oprostiti pojedini stariji igrači.

“Bila mi je čast biti sa vama, reprezentacijo Bosne i Hercegovine. Glavu gore, idemo dalje”, napisao je Huseinbašić na Instagramu.

Treba istaći da je Huseinbašić član Kolna od jula 2022. godine, te igra veoma dobro. Ranije je nastupao za mladu reprezentaciju Njemačke, postojala je mogućnost da zaigra i za A selekciju te zemlje, no na kraju je izabrao Bosnu i Hercegovinu.

Huseinbašić se sada vraća obavezama u ekipi gdje je upisao 22 nastupa u svim takmičenjima i četiri puta asistirao.

Ugovor ima do ljeta 2025. godine.

Oglasi

Rođen je u Njemačkoj, a za mladu reprezentaciju te zemlje upisao je pet nastupa i postigao dva pogotka. Priliku za debi u našoj reprezentaciji imat će u prijateljskim utakmicama protiv Engleske i Italije na ljeto.

Biće to vjerovatno šansa i za neka nova imena, a već se priča o oproštaju Edina Džeke, Miralema Pjanića, Ibrahima Šehića...

Džeko je nakon Ukrajine govorio o samoj utakmici, ali dotakao se i mogućeg oproštaja.

"Nisu nam šutnuli na gol do 75. minute. Ne znam, nemam riječi. Šteta, dali smo sve od sebe. Ovo je jedan od boljih utakmica. Glupo je reć, ali ovo je u zadnje godinu, dvije jedna od boljih utakmica. Možda su nas i te izmjene poremetile jer nekako smo se dobro uvezali od početka utakmice. Svaki igrač je znao kada da izađe. Jedna, dvije, tri izmjene to možda poremete.

Primili smo dva naivna gola, pogotovo u šesnaestercu. Ako je centaršut sa strane, igrač ti ne može zabiti gol ako stojiš blizu njega. Ima dosta mladih igrača, malo neiskustvo je učinilo svoje, malo umor", rekao je Džeko nakon utakmice, a onda dobio 'ključno' pitanje.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Već protiv Ukrajine jasno se vidjelo da nije na nivou kao ranijih godina, što je sasvim očekivano.

"Ne znam, ne znam. Vruće glave ne bih da govorim ništa. Svi smo neočekivano tužni. Da se prespava, pa vidjećemo".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi