Liga 6

Počinje doigravanje za prvaka Bosne i Hercegovine u košarci: Poznati parovi prvog kola

Haris Zilić

Košarkaška takmičenja u Bosni i Hercegovini ulaze u najuzbudljiviji dio, a uskoro počinje i Liga 6, tačnije doigravanje za prvaka Bosne i Hercegovine.

U Ligi 6 gledat ćemo Igokeu, Široki, Bosnu Meridianbet, Mladost Mrkonjić Grad, Borac i Slobodu.

Nema sumnje da nas očekuje uzbudljiva košarka, a ekipe će boriti i za preostalo mjesto u ABA 2 ligi jer je Široki kao prvoplasirani u regularnom dijelu već obezbijedio ABA 2 naredne sezone.

Poznato je od ranije da Igokea imao zagarantovano mjesto u ABA ligi.

U prostorijama KSBiH danas su izvučeni parovi 1. kola Lige 6, ali i parovi 1. kola Lige za opstanak gdje će igrati Spars, Orlovik, Slavija, Prijedor, Posušje i Leotar.

Liga 6 počinje 30, marta i već na startu donosi i jedan derbi, a u prvom kolu će se sastati:

Sloboda – Široki

Bosna Meridianbet – Borac

Igokea – Mladost

U prvom kolu Lige za opstanak sastaju se:

Posušje – Spartak Prijedor

Leotar – Orlovik Nansi

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Promo – Slavija

Učesnici Lige za opstanak prenose bodove iz regularnog dijela Prvenstva. Susreti prvog kola igraju se također 30. marta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.