Bosna Meridianbet dovela pojačanje: U redove Studenata stigao još jedan Amerikanac
FOTO: ABA liga

Dolazi iz ABA lige

Bosna Meridianbet dovela pojačanje: U redove Studenata stigao još jedan Amerikanac

H. Zilić

Nakon Borca i Slobode i KK Bosna Meridianbet povukla je potez pred nastavak sezone i Ligu 6 koja uskoro počinje. Redove Studenata pojačao je američki košarkaš Isaiah De Vonte Cousins (30).

Riječ je o košarkašu koji ima iskustvo igranja u Evropi, a u sarajevski tim dolazi iz redova Krke s kojom je igrao u ABA ligi. Sigurno je da će pojačati konkurenciju u timu Bosne, tako da Studenti sada imaju još ozibljniji roster.

Obzirom da su u regularnom dijelu izgubili skoro sve šanse za prvo mjesto koje vodi u ABA 2 ligu, Bosna će morati kroz Ligu 6 tražiti drugu kartu za ABA 2 ligu naredne sezone.

Nakon potpisa ugovora oglasio se i KK Bosna Meridianbet putem društvenih mreža.

"Američki košarkaš Isaiah De Vonte Cousins novi je igrač KK "Bosna Meridianbet"! Cousins u Sarajevo dolazi iz redova ABA ligaša "Krke" iz Novog Mesta. Profesionalnu karijeru je, nakon koledža, nastavio u NBA G ligi u redovima filijale Sacramento Kingsa, koji su ga draftovali 2016. godine.

Oglasi

Nastupao je i u filijalama Utah Jazza i Boston Celticsa. Bogatu karijeru u evropskoj košarci gradio je u prvenstvima Francuske, Izraela i Grčke, a prošle godine potpisao je za slovenačku "Krku".

Iskusni bek šuter, rođen 1994. godine, zasigurno će biti veliko pojačanje pred Ligu 6, a pravo nastupa ima već od sutra, kada u sarajevskoj Skenderiji gostuje KK "Promo"!

Isaiah, welcome to Sarajevo", stoji u objavi KK Bosna Meridianbet.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

🔥 𝐈𝐬𝐚𝐢𝐚𝐡 𝐂𝐨𝐮𝐬𝐢𝐧𝐬 𝐧𝐨𝐯𝐨 𝐣𝐞 𝐩𝐨𝐣𝐚𝐜̌𝐚𝐧𝐣𝐞 𝐒𝐭𝐮𝐝𝐞𝐧𝐚𝐭𝐚❗ 🔥 Američki košarkaš Isaiah De Vonte Cousins novi je igrač KK "Bosna...

Posted by KK BOSNA on Friday, March 15, 2024

Pored Bosne u Ligi 6 će nastupati Igoeka, Široki, Borac, Sloboda i vjerovatno ekipa Spars akoju smao čudo može ostaviti bez Lige 6 u posljednja dva kola regularnog dijela prvenstva

Top Komentari

stranputica
Imao je dobrih utakmica u Krki, ja mislim, da će biti dobro pojačanje za K Bosna.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi