Široki savladao Šenčur u odličnoj utakmici
FOTO: ABA liga/ Dragana Stjepanović

ABA 2 liga, 12. kolo

Široki savladao Šenčur u odličnoj utakmici

H. Zilić

Bh. predstavnik u ABA 2 ligi ekipa Širokog u 12. kolu večeras je savaladala slovenski Šenčur rezultatom 79:76 u vrlo zanimljivoj i uzbudljivoj utakmici odigranoj na Pecari.

Široki Brijeg i dvorana Pecara su domaćini ovog balona ABA 2 lige tako da je Široki imao finu priliku da popravi bodovni saldo na tabeli.

Prva četvrtina je ponudila efikasnu košarku, Široki je dobio 25:21, a gosti iz Slovenije uzvraćaju u drugoj četvrtini sa 20:18, tako da je Široki na poluvremenu imao prednost od dva poena razlike, 43:41.

U nastavku meča oba tima su zaigrala čvršće odbrane što se vidjelo i na rezultatom, a i treća i četvrta četvrtina su prošle u egalu i sličnim rezultatim.

Treći period Široki je dobio sa 18:17, posljednja četvrtina završena je u egalu 18:18, što je u konačnici zančilo trijumf Širokog rezultatom 79:76.

Široki je do trijumfa predvodio Junaković sa 18 poena, pet skokova i šest asistencija, Tomazić je ubacio 13, a Brala 11 poena.

Oglasi

Kod Šenčura, Petrović je ubacio 14 poena uz sedam skokova, 13 poena su dodali Malovčić i Novak.

Široki je sada na omjeru 8-5 na poticiji pet i do kraja se može boriti i za poziciju tri prije doigravanja.

Sa druge strane Šenčur je na 12. mjestu s omjerom 3-9 i daleko su od play-offa i definitivno ne mogu biti zadovoljni ovom sezonom u regionalnom takmičenju.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

ABA 2 liga, 12. kolo:

Široki - Šenčur 79:76

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi