Velika noć u Mrkonjić Gradu: KK Mladost izborio doigravanje za prvaka Bosne i Hercegovine
FOTO: KK Mladost Mrkonjić Grad/facebook

Sparsi ostali kratkih rukava

Velika noć u Mrkonjić Gradu: KK Mladost izborio doigravanje za prvaka Bosne i Hercegovine

H. Zilić

Poznati su svi učesnici Lige 6 koašrkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine, a kratkih rukava ostala je ekipa Sparsa koja ne ide u doigravanje za prvaka.

Sparsi su večeras na svom parketu u 22. kolu savladali Leotar rezultatom 95:81, ali im nije išao na ruku rezultat iz Mrkonjić Grada gdje im je trebao poraz Mladosti od Posušja, ali to se nije desilo.

Sparse je do trijumfa predvodio sjajni Moore sa double-double učinkom od 19 poena, 13 asistencija, a mao je i devet skokova, tako da mu je skok nedostajao za triple-double, kod Sparsa je zapažen bio i Wallace sa 19 poena.

U redovima Leotara Milidragović je psotigao 22 poena, dodao pet skokova, a Milanović i Šakotić su meč završili sa 15 ubačenih poena.

U Mrkonjić Gradu je bila prava drama, a Mladost je uspjela sa 59:56 savladati Posušje u utakmici na mali broj poena i tako osigurati petu poziciju na kraju regulranog dijela prvenstva koja vodi u Ligu 6 i odigravanje za prvaka.

Mladost je predvodio Špago sa 17 poena i osam skokova, Ćup je dodao 12 poena i sedam skokova. Kod Posušaka Mart je ubacio 15 poena uz sedam skokova i šest asistenicja.

Oglasi

📢MLADOST IZBORILA PLASMAN U LIGU 6 MeridianSportBH Mladost je u okviru 22. kola Lige BiH na svom parketu savladala...

Posted by KK "Mladost" Mrkonjić Grad on Sunday, March 24, 2024

Široki je prvoplasirani nakon regularnog dijela i izborio je ABA 2 ligu naredne sezone.

Pored Širokog u doigravanje i Ligu 6 za prvaka idu Bosna Meridianbet, Sloboda, Borac, Mladost, a pridružit će im se i Igokea koja brani boje Bosne i Hercegovine u ABA ligi.

Sparsi su završili šestoplasirani i ostaju bez doigravanja, a tri posljednjeplasirane ekipe su Slavija, Posušje, Prijedor, a kada završe doigravanja u tri drugoligaška karavana vidjet ćemo ko će naredne sezone u Ligu 12, zna se desiti da ekipa koja izbori promociju odustane, tako da tu ništa nije gotovo.

Košarkaško prvenstvo Bosne i Hercegovine, 22. kolo:

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Spars - Leotar 95:81 (25:16, 25:29, 20:16, 24:20)

Mladost - Posušje 50:56 (15:16, 16:16, 14:8, 14:16)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi