Borac savladao Sutjesku i "otvorio" vrata play-offa
FOTO: ABA 2 liga/Dragana Stjepanović

ABA 2 liga

Borac savladao Sutjesku i "otvorio" vrata play-offa

H. Zilić

Košarkaši banjalučkog Borca odigrali su sjajan meč u 13. kolu ABA 2 lige čiji se prozor igra u Širokom Brijegu i savladali Sutjesku iz Nikšića rezultatom 83:75.

Borac je tako došao do sedme pozicije i omjera 6-7 i veoma je blizu plasmana u play-off  regionalne ABA 2 lige.

Prva četvrtina je bila egal, Borac je dobio 21:20, a oba tima su bila posebno raspoložena u fazi napada.

U drugoj četvrtini sjajna igra Banjalučana kako u odbrani, tako i napadu, a četvrtinu su dobili 23:14, tako da je Borac na poluvremenu imao prednost 44:34.

Sutjeska je bolje odigrala treću četvrtinu, dobila 25:21 i tako meč uvela u novu neizvjesnost.

Ipak, Borac je igrao sigurno i pametno u posljednjoj četvrtini koju su dobili 18:16 za konačnih 83:75.

Oglasi

Borac je do trijumfa predvodio Bošković sa odličnom partijom i double-double učinkom od 17 poena i 11 skokova. Milošević je također imao double-double učinak od 14 poena i 12 skokova.

U redovima Sutjeske prvo ime bio je Vulević sa 18 poena i četiri asistencije, Barović je dodao 13 poena uz pet skokova i četiri asistencije.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

ABA 2 liga, 13. kolo:

Borac - Sutjeska 83:75 (21:20, 23:14, 21:25, 18:16)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi