Krajnje neočekviano

Neymar se vraća u Evropu, već je o tome obavijestio predsjednika svog novog kluba

Edmir Škorić

Brazilski krilni napadač Neymar želi se vratiti u Španiju i navodno je već odabrao svoj novi klub.

Bar Canaletes prenosi da je Neymar odlučan da napusti Saudijsku Arabiju i da se vrati u Barcelonu, a o tome je obavijestio predsjednika Katalonaca Joana Laportu, s kojim inače ima dobar odnos.

Ugovor 32-godišnjem igraču, koji se oporavlja od puknuća prednjeg križnog ligamenta zadobijenog u septembru prošle godine, istječe u ljeto 2025. godine.

Raniji izvještaji govorili su da bi se Neymar mogao vratiti u svoj matični klub - brazilski Santos, ali očito mu je plan igrati u Evropi. Neymar je za Barcelonu igrao od 2013. do 2017. godine, da bi potom za rekordnih 222 miliona eura prešao u PSG.

Tokom boravka u Barceloni krilni napadač je postigao 105 golova u 186 utakmcia i sa klubom je osvojio Ligu prvaka, UEFA Superkup, FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo...

Neymar je jedan od najplaćenijih igrača u Saudijskoj Arabiji, te je član tamošnjeg velikana Al Hilala, ali je već mjesecima odsutan zbog povrede, mada ga to nije spriječilo da putuje po svijetu i prisustvuje raznim zabavama.

On je Evropu napustio prošlog ljeta, a u posljednje vrijeme vidljivo se udebljao i pitanje je da li je spreman da igra za Barcelonu i da pravi razliku na terenu kao nekada.

On je u dresu saudijskog kluba uspio da odigra tek pet utakmica prije povrede, a u Al Hilalu se nadaju da će se oporaviti u narednim mjesecima i biti spreman za novu sezonu, no igrač bi najradije da se ovog ljeta raziđu i da nastavi da igra u Evropi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

32-godišnjak to javno nije rekao, ali jasno je svima da se Brazilac nije najbolje uklopio u arapsku zemlju i da mu je ipak mnogo draži život u evropskim prijestolnicama, a Barcelonu smatra svojim drugim domom. Uostalom, danas ima veliki broj prijatelja u tom gradu i poseban odnos sa navijačima, ali što je i najvažnije, s trenutnim predsjednikom Laportom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.