Santiago Bernabeu mu se naklonio: Dani Olmo ponizio Brazilce i postigao gol

Majstorija bivšeg igrača Dinama

Santiago Bernabeu mu se naklonio: Dani Olmo ponizio Brazilce i postigao gol

Edmir Škorić

Bivši igrač zagrebačkog Dinama i trenutni član Leipziga, Dani Olmo, postigao je sjajan gol za Španiju protiv Brazila.

Nakon 45 minuta, Španija u prijateljskom meču vodi sa 2:1 protiv Brazila i publika na madridskom Santiago Bernabeu mogla je da uživa, a sigurno je da će uživati i u nastavku.

Španci su poveli u 12. minuti kada je Barcin tinejdžer Yamal nakon sjajnog prodora izborio penal, a Rodri pogodio s bijele tačke.

U 36. minuti opet Yamal, dodaje do Olma, ovaj nanizao nekoliko igrača Brazila i sjajno pogodio za 2:0, da bi u 40. minuti Rodrygo na svom terenu smanjio zaostatak Brazilaca.

[twitter]https://twitter.com/centregoals/status/1772733305504354494[/twitter]

Sjajan meč, zaista, a neke mlade zvijezde briljiraju, mada se madridska publika nada ulasku Endricka, brazilskog čuda od djeteta.

On je od ljeta igrač Reala, a brazilski selektor večeras ga je ostavio na klupi iako je prije nekoliko dana na Wembleyju ispisao historiju postigavši jedini gol za Brazilce u 1:0 pobjedi.

Nema nikakve sumnje da će dobiti šansu u nastavku meča, a vidjet ćemo da li je spreman još jednom pokazati da je sa 17 godina spreman za najveće stvari.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi