Brazilci prizemljili Neymarov helikopter od 13 miliona eura, uslijedili otkazi zbog bizarne greške

Nije otišao na dogovorene sastanke zbog toga

Brazilci prizemljili Neymarov helikopter od 13 miliona eura, uslijedili otkazi zbog bizarne greške

E. Čaušević
Teme:

Neymar važi za jednog od najbogatijih fudbalera na svijetu, a odlaskom u Saudijsku Arabiju je dodatno proširio svoje "carstvo". Prije nekoliko godina uložio je oko 13 miliona eura za novi helikopter, no sada se našao u problemu jer se ispostavilo da je napravio bizarnu pogrešku.

Neymar je prethodnih godina pokazao da mu karijera više i nije toliko na prvom mjestu kao kada je tek počinjao, te da mu je sada očito cilj da zaradi što više novca dok još uvijek igra na visokom nivou.

Zbog toga je ljetos napustio PSG i otišao u saudijski Al Hilal gdje je dobio nevjerovatan ugovor kojim je postao jedan od najplaćenijih igrača na svijetu.

Iako je van terena već pola godine zbog povrede koljena na njegov račun svake sedmice "legne" skoro tri miliona eura koliko dobija po ugovoru s Al Hilalom. Vlasnike tog kluba je Neymar žestoko koštao, te su mu već isplatili pravo bogatstvo iako je odigrao samo nekoliko mečeva.

No, i prije dolaska u Al Hilal ovaj fudbaler bio je među bogatijim igračima na svijetu. Procijenjuje se da njegovo bogatstvo iznosi oko 300 miliona eura, a dolaskom u Al Hilal pored novca dobio je i nekoliko luksuznih poklona.

Oglasi

Pored bogatog ugovora Neymar je dobio čak osam automobila od Al Hilala, a klub mu plaća i sve ostale troškove oko hotela, restorana i gradova koje odluči da posjeti dok nema obaveza prema klubu.

U posljednje vrijeme dok se oporavlja od povrede koljena Neymar je najviše u Brazilu jer je htio biti okružen porodicom i prijateljima u teškom periodu u karijeri.

No, ni boravak u Brazilu nije mogao bez problema jer tamošnji mediji pišu da je Neymara nedavno dočekalo neugodno iznenađenje. Naime, on posjeduje i helikopter marke Mercedes kojeg je platio preko 12 miliona eura prije nekoliko godina i njega koristi najviše za prevoz dok je u Brazilu.

Međutim, nedavno je doživio neugodnost kada su brazilske vlasti prizemljile njegov helikopter zbog bizarne pogreške koju je napravio on, ali i njegov tim zadužen za održavanje tog helikoptera.

Oglasi

Neymar nije mogao da ode na sastanak sa sponzorima jer je helikopteru istekla dozvola, odnosno certifikat za letenje brazilskim zračnim prostorom. Niko od njegovog tima to nije shvatio, a navodno zbog toga je Brazilac i novčano kažnjen.

Ovaj certifikat koji je dozvola da helikopter može da se koristi obnavlja se svako tri godine, ali Neymarov tim to nije napravio.

Imao je dogovoreno nekoliko sastanaka sa sponzorima, ali na iste nije otišao kada je dobio obavijest da helikopter ni slučajno ne smije da poleti jer mu je istekla dozvola.

Certifikat još uvijek nije obnovljen i helikopter se ne smije koristiti što je prema pisanju medija u Brazilu itekako naljutilo Neymara. On je bijesan na svoj tim koji je napravio takav propust, te je navodno nekima uručio i otkaze.

Inače, Mercedes je napravio nekoliko detalja na helikopteru po Neymarovom zahtjevu. Tu su njegovi inicijali, ali i znak Batmana koji je on tražio. Također, promijenili su malo i unutrašnjost po Neymarovoj želji, te su na kraju sve naplatili.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi