Endrick ušao na poluvremenu, četiri minute kasnije Madrid je zanijemio!

Novi gol Brazilca

Endrick ušao na poluvremenu, četiri minute kasnije Madrid je zanijemio!

Edmir Škorić

Samo što je ušao u igru, super talentovani Endrick (17) postigao je novi gol za Brazil.

Igrač Palmeirasa nedavno je na Wembleyju postigao gol protiv Engleske u pobjedi Brazila, a to mu je bio prvijenac za nacionalni tim.

Ovaj 17-godišnjak i večeras je pokazao kakav je majstor. Na poluvremenu prijateljske utakmice Španija - Brazil ušao je u igru umjesto Raphinhe i samo četiri minute kasnije pogodio za 2:2.

Prethodno je bilo 2:1 u prvom dijelu. Rodri iz penala u 12. i Dani Olmo u 36. strijelci su za Španiju, dok je Rodrygo dao jedini gol za Brazil u prvom dijelu.

Inače, meč se igra na Santiago Bernabeu, a navijači su slavili pogodak Endricka. Iako je zatresao mrežu Španije, brojni navijači očigledno Reala nisu mogli, a da ga ne proslave.

Ovo je njegov četvrti nastup i drugi gol za Brazil, a imajte na umu da mu je tek 17 godina. Ono što je sigurno, navijači Reala jedva čekaju ljeto i dolazak Endricka, zajedno s Kylianom Mbappeom, te će zaista uživati u spektakularnim napadačkim izdanjim svoje ekipe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi