Portugalska zvijer za pobjedu Milana

Mbappeov nasljednik je ponovo pokazao zašto vrijedi preko 150 miliona eura

Edmir Škorić

Milan je večeras u Firenci slavio sa 2:1 protiv Fiorentine i smanjio zaostatak za liderom Interom, ali i trećeplasiranom se Juventusu odmakao na šest bodova prednosti.

Rossoneri su vezali četvrtu ligašku pobjedu i došli su u Firenci do jubilarne 20. ove sezone. Iako matematički još nisu osigurali, jasno će da je i naredne sezone igrati Ligu prvaka, ali teško da mogu pomrsiti planove gradskom rivalu Interu koji ima 11 bodova više i utakmicu manje.

No, u Milanu su davno digli ruke od titule, ali žele što bolje završiti sezonu i bez pritiska igraju zaista sjajno. U prvom poluvremenu utakmice protiv Fiorentine stvorili su brojne šanse, ali je bilo 0:0.

U nastavku su ekspresno dali dva gola i to na krilima svog najboljeg i najskupljeg fudbalera Rafaela Leaa, koji je u 47. minuti asistirao petom Rubenu Loftusu-Cheeku, a šest minuta kasnije sam nakon sjajnog prodora postigao gol za 2:1, samo nekoliko minuta nakon što je Duncan pogodio za 1:1.

Imao je Milan još nekoliko dobrih šansi, ali ostalo je 2:1 i upisana su nova tri vrijedna boda, a opet je svoju klasu pokazao nevjerovatni Leao.

Portugalac nije tek tako označen kao prvi pik PSG-a za ljeto nakon što Kylian Mbappe ode iz kluba. Parižani ga odavno žele, a Milan je spreman da ga proda samo u slučaju ako dođe ogromna ponuda od 150 miliona eura i više.

24-godišnji Portugalac je ove sezone odigrao 37 utakmica i postigao 11 golova uz 12 asistencija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ranije danas Lazio je kasnim golom savladao Juventsu na debiju Igora Tudora, Torino je također s 1:0 savaldao Monzu, Genoa i Frosinone igrali su 1:1, dok je Atalanta u Napulju slavila s 3:0 protiv Napolija.

Zbog praznika u nedjelju nema utakmica u Seriji A, no već u ponedjeljak ih je čak pet na programu. Od 12:30 sastaju se Bologna i Salernitana, a od 15:00 sati Cagliari i Verona te Sassuolo i Udinese, U 18 sati Lecce dočekuje Romu, a od 20:45 vodeći Inter ugostiće Empoli.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.