Giroud na ljeto odlazi u Los Angeles, to je drastično promijenilo status Luke Jovića u Milanu

Srbin se raduje što Francuz ide iz ekipe

Giroud na ljeto odlazi u Los Angeles, to je drastično promijenilo status Luke Jovića u Milanu

E. Čaušević

Francuski napadač Olivier Giroud na kraju sezone napustit će Milan i karijeru nastaviti u Sjedinjenim Američkim Državama gdje će potpisati za Los Angeles FC. Giroud je svoju odluku već donio, a pokazalo se da su to odlične vijesti i za srbijanskog repezentativca Luku Jovića.

Giroud je na San Siro stigao na ljeto 2021. godine za skoro tri miliona eura iz Chelseaja i ispostavilo se da je napravio odličan potez.

Prethodne tri godine Francuz u dresu Rossonera pruža zaista zapažene partije, te je bio među najzaslužnijim igračima što je Milan prije dvije godine uspio da osvoji titulu prvaka Italije.

No, nakon tri sezone čini se da je došlo vrijeme za rastanak. Giroudu na ljeto ističe ugovor s Milanom i isti neće produžiti jer je već sada jasno da će francuski napadač put Sjedinjenih Američkih Država.

Ovaj 37-godišnjak odlučio je da se okuša "preko bare" i karijeru će nastaviti u dresu Los Angelesa s kojim je sve već dogovoreno.

Oglasi

Giroud će potpisati ugovor do kraja 2025. godine i verbalni dogovor postoji. Ugovor još uvijek nije potpisan, ali očekuje se da sve bude završeno u narednom periodu.

Odlazak Gioruda u američki MLS ispostavilo se da je odlična vijest i za reprezentativca Srbije, Luku Jovića, koji također igra u Milanu i nema previše prostora za igru pored sjajnog Francuza.

Jović je imao nekoliko odličnih igara ove sezone, ali je većinu mečeva počinjao s klupe. No, odlaskom Girouda njemu se otvaraju vrata na San Siru što potvrđuju i italijanski mediji koji pišu da će Jović ostati u Milanu.

On je u Milan stigao prošlog ljeta iz Fiorentine i potpisao je ugovor na samo godinu dana, ali jasno je da su na San Siru zadovoljni igrama koje je pružio Jović.

Navodno, oni su spremni Joviću ponuditi novi ugovor i pregovori već traju. Milan želi da Jović ostane na San Siru i iduće sezone preuzme dres sa brojem devet od Girouda i bude prvi napadač ovog tima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

[related]https://twitter.com/MilanEmpire/status/1772965254806302791[/related]

To je bio Jovićev tim kada je ljetos došao u klub i iako je većinom ulazio s klupe uspio je da to ostvari i izbori se za novi ugovor. Na svega 961 minutu ove sezone uspio je da zabije osam golova i doda dvije asistencije što je poprilično impresivan učinak.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti