Odlična asistencija za vodstvo Ajaxa

Magija Benjamina Tahirovića, niko na stadionu nije ni slutio šta je bh. fudbaler "vidio"

Endin Čaušević

Zwolle i Ajax igraju trenutno utakmicu 27. kola nizozemske Eredevisie, a u centru pažnje na početku utakmice našao se bh. reprezentativac Benjamin Tahirović zbog fantastične asistencije.

Nakon očajnih izdanja u prvom dijelu prvenstva ekipa Ajaxa je zaigrala nešto bolje u nastavku sezone i postoji i dalje nada da će ovaj tim izboriti Evropu na kraju sezone.

Ajax igra trenutno u gostima protiv ekipe Zwollea, te je odlično otvorio meč i u kratkom periodu došao do prednosti od 2:0.

Gosti iz Amsterdama mrežu Zwollea zatresli su već u 12. minuti kada je Hlynsoon pogodio za 0:1, ali u centru pažnje našao se bh. reprezentativac Benjamin Tahirović.

Tahirović je pokazao kakav je potencijal jer je na fantastičan način asistirao svom saigraču koji je izašao sam na golmana domaćih i pogodio za vodstvo Ajaxa.

Sjajnu asistenciju Tahirovića i pogodak Hlynssona za vodstvo Ajaxa možete POGLEDATI OVDJE.

Gosti su do drugog pogotka stigli samo 12 minuta kasnije. Ovaj put Godts je bio asistent, a mrežu Zwollea zatresao je Akpom.

Za Tahirovića je ovo četvrta asistencija u prvenstvu, te pored toga ima i dva postignuta pogotka za Ajax.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

U centru pažnje bio je i nedavno kada nije bio u sastavu za meč BiH - Ukrajina jer Savo Milošević nije bio previše zadovoljan njegovim zalaganjem i ponašanjem na treninzima, te je potvrdio da je otvoreno popričao s mladim veznjakom.

Očito je da je to Tahirovića itekako motivisalo jer je u današnjem meču pokazao o kakvom igraču se radi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.