Nezapamćena čistka se sprema na ljeto u Ajaxu

Trojica Hrvata 'lete', da li isto čeka i Benjamina Tahirovića?

Nezapamćena čistka se sprema na ljeto u Ajaxu

S. Mlaćo

U nizozemskom velikanu Ajaxu spremaju se velike promjene već na ljeto.

Ova sezona je donijela razočarenje za Ajax, navijači su često negodovali, a sprema se i prava čistka kada je igrački kadar u pitanju.

I bh. reprezentativac Benjamin Tahirović je prema informacijama koje dolaze iz Nizozemske je na listi nogometaša koji bi mogli napustiti klub.

Tahirović je u posljednje vrijeme na klupi, a navodno je na navedenoj listi čak devet od 13 nogometaša koje je doveo kasnije smijenjeni sportski direktor Ajaxa Sven Mislintat.

Na spisku su i trojica Hrvata Josip Šutalo, Borna Sosa Jakov Medić, te Georges Mikaudatze, Carlos Forbs, Gaston Avila, Chuba Akmpom, te Anton Gaai.

Ove informacije za sada nisu zvanične, ali naveo ih je novinar De Telegraafa Mike Verweij, koji je Ajaxov insajder.

Oglasi

On tvrdi da je Ajax odlučio da se riješi igrača koje je doveo Mislintat, koji se ranije proslavio kao glavni skaut Borussije Dortmund devet godina.

Kasnije je bio u Arsenalu, te Stuttgartu, a sve je kulminiralo u Ajaxu kada je doveo Bornu Sosu. Hrvatski nogometaš je bio pod lupom zbog transfera, a navodno ga je Mislintat doveo preko posrednika s kojim je dijelio proviziju.

Zanimljivo da se trojica Hrvata nisu proslavili do sada, a veoma dobro su plaćeni. Kada je Tahirović u pitanju, on je stigao iz italijanske Rome.

Pristizale su i pohvale, no preselio se na klupu. U prvenstvu je upisao 18 nastupa uz dva pogotka i tri asistencije, a u posljednjem meču protiv Utrechta upisao je tek jedan minut.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Trenutno je Ajax na petom mjestu u prvenstvu, a za liderom PSV-om zaostaje čak 30 bodova. Nevjerovatni je to za ovaj veliki klub i jasno je nezadovoljstvo navijača, ali i čelnika.

Ajax je čak tokom sezone stigao do začelja, no 'probudio' se i sada je pri vrhu tabele, ali daleko od borbe za prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi