Službena lica za 25. kolo WWin lige

Njegomirović sudi derbi Veleža i Borca, Gigović na centru u okršaju Sloge i Željezničara

Endin Čaušević

Utakmice 25. kola WWin lige Bosne i Hercegovine igraju se u narednim danima, a Nogometni savez naše zemlje objavio je i službena lica za ove mečeve.

Mečevi 25. kola najjačeg ranga fudbala u našoj zemlji igrat će se u tri dana. Dva meča su na rasporedu u subotu, dok ćemo još po dvije utakmice gledati u nedjelju i ponedjeljak.

Jasno je da se derbi kola igra u Mostaru gdje će Velež ugostiti ekipu Borca, a ova utakmica igra se u nedjelju s početkom u 20:45 sati.

Glavni sudija ovog derbija bit će Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora, dok će njegovi pomoćnici biti Damir Lazić (Brčko) i Emir Zahiragić (Sarajevo). Ulogu četvrtog sudije na Areni Rođeni imat će Dragan Todić iz Doboja.

Inače, 25. kolo u subotu otvaraju Posušje i Tuzla City koji igraju od 13:30 sati. Glavni sudija ovog meča će biti Josip Martinović iz Čapljine, a pomoćnici su Tarik Mulasmajić (Tešanj) i Enes Đozić (Sarajevo), dok je četvrti sudija Mateo Musa (Čitluk).

Istog dana igra se i meč na Koševu gdje se sastaju Sarajevo i Igman. Utakmica se igra s početkom u 20:45 sati, a na centru će biti Dražen Marić (Bijeljina) s pomoćnicima Bojanom Makarićem (Bijeljina) i Ivom Maglicom (Livno). Četvrti sudija je Danijel Perić iz Bijeljine.

Nedjeljni program počinje utakmicom u Modrići gdje se od 14 sati sastaju Sloga Meridian i sarajevski Željezničar.

Glavni sudija na ovom meču će biti Miloš Gigović iz Gradiške. Njegovi pomoćni su Arnel Novalić (Doboj Istok) i Mirza Demir (Kakanj), a četvrti sudija je Mirza Kazlagić iz Cazina.

I u ponedjeljak ćemo gledati dvije utakmice. Prvi meč od 15:30 sati igraju Široki Brijeg i GOŠK, a sudija će biti Darko Gedžić iz Brčkog. Pomoćnici su Nebojša Žugić (Banja Luka) i Dženan Milić (Sarajevo). Četvrti sudija je Irfan Peljto (Sarajevo).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

25. kolo će zatvoriti Zrinjski i Zvijezda 09 koji igraju svoj meč u Mostaru s početkom u 18 sati.

Na centru će biti Nihad Ljajić iz Sarajeva s pomoćnicima Marijanom Ćosićem (Široki Brijeg) i Pericom Maskaljevićem (Donja Maahala), a četvrti sudija na ovoj utakmici će biti Antoni Bandić iz Gruda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.