Bočni igrači Borca prevaga, Petrović i Jagodić od meča napravili rovovsku bitku
FOTO: K. Dedić

Ko će u finale Kupa?

Bočni igrači Borca prevaga, Petrović i Jagodić od meča napravili rovovsku bitku

Kenan Lizde

Odigrani su prvi susreti polufinala Kupa Bosne i Hercegovine. Borac je pred vratima finala, dok Zrinjski ima prednost domaćeg terena ali Sloga nije otpisana. 

Završene su prve polufinalne utakmice Kupa BiH u fudbalu. Borac je lakše od očekivanog u gostima savladao ekipu Širokog, dok je susret Sloge i Zrinjskog završen nepopularnim rezultatom 0:0.

Uzvrati se igraju za 14 dana, a iako nije zahvalno prejudicirati rasplet, nekako u finalu vidimo Borac i Zrinjski, vodeće ekipe na tabeli prvenstva. Razlog je i trenutna forma, a pogotovo utisak koji su ta dva kluba ostavila u prvoj utakmici.

Utakmica u Čitluku između nominalnog domaćina Širokog i Borca bila je od samog početka jednosmjerna.

Odmah su gostujući igrači preuzeli dominaciju u posjedu, nametnuli su se domaćinima.

Oglasi

Iako je trener Marinović izveo prilično kombinirani sastav, bez 6-7 standardnih igrača, to se nije nimalo osjetilo na igri Borca.

I ova "šarena" postava gostiju dobro je stajala na terenu, a zanimljivo je da su u prvoj postavi bila tri igrača zaštićenog godišta.

Ova utakmica je potvrdila razloge dominacije Borca ove sezone. Dovoljno je samo pogledati njihove bekove, prvenstveno Kvržića.

Defanzivne zadaće odradi perfektno, vrlo je jak u obostranoj tranziciji, a još stigne da vrhunskim asistencijama pomogne i svom napadu.

Na drugom beku isto kvalitetno radi i Herrera, s tim da ga je u Kupu mijenjao Subić koji je također pokazao kvalitet.

Oglasi

Trener Marinović je po ko zna koji put pokazao kako je izuzetno studiozan trener koji odlično zna postaviti ekipu u igri na rezultat.

Široki u zadnje vrijeme izgleda dosta lošije u pozicionoj igri, mada je njihovo najjače oružje brza tranzicija i kontra.

Ali dojam je kada se protivnik dobro pripremi da zatvori taj segment igre, da onda ekipa Širokog jednostavno nema rješenja. Pogotovo kada se desi da trener Skender na klupi ostavi najopasnijeg igrača Lukića.

Mislimo da bi ovoj ekipi odgovarao trener sa ofanzivnijim pristupom igri, tek tada bi djelovali potentno i mogli se nadati iskoraku prema vrhu tablice.

Utakmica između Sloge I Zrinjskog je bila izrazito tvrda, bez nekih izrazitih šansi.

Oglasi

Ovakav rasplet više odgovara gostima, koji su na svom terenu superiorni, te se s pravom mogu nadati prolazu.

Jagodić je ekipu postavio na način da ne primi gol, ali nije ga ni postigao, pa samim tim nije ni približno iskoristio prednost domaćeg terena.

Da bi se pobijedio Zrinjski, mora se uzeti mnogo više rizika u igri, ali to može da bude i dvosjekli mač, jer ekipi kao što je Zrinjski se opasno pretjerano otvoriti.

Gostujući trener Petrović nikako da shvati da je Zrinjski prethodnih godina svugdje išao na pobjedu, pa iako ima vrlo aktivan rezultat, da ovakva igra ne nailazi na plodno tlo kod navijača.

Puno rotira igrače, svako kolo je druga postava, pa za razliku od svog prethodnika na klupi, nema standardiziranu postavu, a samim tim ni uigrane automatizme u igri.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Posebno čudi kako neki igrači, primjerice Malekinušić, nemaju mjesta u prvoj postavi, a kod prijašnjih trenera su vodili glavnu riječ.

Kao što smo napisali u uvodu, očekivano finale je Borac - Zrinjski, a da li će stvarno tako biti, uvjeriti ćemo se za 15-ak dana.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
pitanje za milijun maraka. odgovot: ZNA SE!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi