Hat-trick Palmera

Pa ovo ni Premiership ne pamti! Chelsea do 98. minute gubio 3:2 od Uniteda, pa pobijedio!

Edmir Škorić

Sjajan meč odigran je na Stamford Bridgeu gdje su se večeras u okviru 31. kola Premier lige sastali Chelsea i Mancheter United, a završeno je ludim preokretom u nadoknadi i pobjedom Plavaca od 4:3.

Utakmica starih rivala ponudila je dosta uzbuđenja, konstantno su se stvarale šanse, a odbrana kao da nije bilo, zbog čega su i mladi srpski golman na golu Chelseaja Petrović i Onana bili kao na streljani. Na kraju čak sedam golova, ali kakav završetak derbija.

Početak utakmice kao iz snova za Plavce. Conor Gallgher je u četvrtoj minuti zatresao mrežu Uniteda. Na drugoj strani šansa za Brunu Fernandesa, nedugo nakon toga je blokiran i Alejandro Garnacho.

U 18. minuti Antony je skrivio penal, a Cole Palmer ga realizovao za velikih 2:0 u korist domaće ekipe, no brzo se Crveni đavoli vraćaju.

Nakon velike greške Chelseajeve odbrane, konkretno defanzivnog veznjaka Moisesa Caiceda, Garnacho smanjuje na 2:1 u 34. minuti, a pet minuta kasnije Fernandes glavom pogađa nakon ubačaja sunarodnjaka Dioga Dalota iz kornera.

Na samom startu drugog dijela Harry Maguire je u prilici, ali je neprecizan. Redale su se šanse i dobri napadi s jedne na drugu stranu, ali timovi nisu bili efikasni kao u prvih 45 minuta.

Ipak, u 67. minuti sjajno glavom pogađa Garnacho, nakon centaršuta Antonyja sa desne strane.

Palmer je u 74. minuti iz skraćenog kornera gađao direktno u gol, ali Onana je još jednom dobro intervenisao i izbacio u korner. Disasi je potom pokušao, no gađao je preko gola. Chelsea je jalovo napadao, a onda drama u zadnjim minutama.

Meč je produžen za osam minuta, a u 97. je dosuđen penal za Chelsea. Madueke je prošao po desnoj strani, Dalot ga je sapleo i Palmer pogađa sa bijele tačke za konačnih 3:3. A zamalo da Chelsea dođe i do pobjede, no jedan dobar udarac je izblokiran, a onda u nastavku akcije nakon kornera Palmer pogađa za 4:3 i za nevjerovatan spektakl u Londonu.

Ovo je pobjeda Chelseaja nad Unitedom nakon sedam godina suše, a junak je mladi Palmer sa hat-trickom i sa dva gola u zadnjim minutama u nadoknadi.

U narednom kolu Manchester United će ugostiti Liverpool u novom derbiju, a Chelsea će gostovati Sheffieldu. Inače, Liverpool je večeras slavio sa 3:1 protiv Sheffielda i preuzeo je prvo mjesto na tabeli.

Chelsea - Manchester United 4:3

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea: Petrović, Gusto, Disasi, Badiashile, Cucurella, Caicedo, Enzo Fernandez, Gallagher, Palmer, Jackson, Mudryk.

United: Onana, Maguire, B. Fernaneds, Hojlund, Garnacho, Casemiro, Varane, Dalot, Antony, Wan-Bissaka, Mainoo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.