Na Anfieldu se nakon dugo vremena "ukazao" Steven Gerrard: Golčina za pobjedu, možda i za titulu!

Redsi opet na vrhu

Na Anfieldu se nakon dugo vremena "ukazao" Steven Gerrard: Golčina za pobjedu, možda i za titulu!

Edmir Škorić

U jednom od posljednjih mečeva 31. kola engleske Premier lige Liverpool je večeras na Anfieldu ugostio Sheffield United i pošteno se namulio za nova tri boda. Slavio je na kraju s 3:1.

Od samog početka Liverpool je krenuo žestoko, mada je prvu šansu imao autsajder Sheffield, kada je već u prvoj minuti James McAtee pucao, a Caoimhin Kelleher odbranio. U šestoj minuti Mohamed Salah uzvraća, a Ivo Grbić je siguran.

I onda praktično iz ni čega dolaze domaći do vodstva. Grbić je bio neoprezan u želji da ispuca loptu, oklijevao je, na kraju je pogodio Darwina Nuneza, pa Urugvajac najčudnijim golom u karijeri donosi veliku radost na tribinama Anfielda.

[twitter]https://sportsport.ba/fudbal/darwin-nunez-liverpool-sheffield/471987[/twitter]

Želio je Liverpool što prije i do drugog gola kako bi dokrajčio goste. U 34. minuti dobar udarac Alexisa Mac Allistera, no otišla je lopta pokraj stative. Nije Liverpool puno toga pokazao u prvih 45 minuta, ali je imao vodstvo.

U nastavku dominacija Liverpoola, ali nisu jednostavno domaći fudbaleri bili na onom svom prepoznatljivom nivou, da bi rasterećeni Sheffield uspio šokirati i doći do 1:1 u 59. minuti. Iz kontre Sheffieldu donosi izjednačenje defanzivac domaćih Conor Bradley, koji je postigao autogol.

Oglasi

Bio je to pravi šok za Liverpool, brozo je Klopp reagovao i to, zanimljivo, izbacivanjem Salaha, a umjesto njega uveo je u igru Harveya Elliotta, dok je Ryana Gravenbercha zamijenio Andrew Robertson.

Nakon kornera u 65. minuti dobra šansa za Liverpool, Virgil van Dijk je glavom pucao poslije ubačaja Dominika Szoboszlaija, ali Grbić se iskupio za grešku iz 17. minute i sjajnom odbranom sačuvao svoj gol.

U 70. minuti Anel Ahmedhodžić u zadnji čas izbacuje ispred Luisa Diaza i ostavlja Sheffield u igri za veliki bod, ali žestoki napadi Redsa su nastavljeni i činilo se kako je samo pitanje vremena kada će ponovo doći do pogotka. U 74. minuti jako blizu. Rezervisti su zamalo donijeli rezultat Kloppu. Ubacio je Elliott, a Robertson u trku šutira pokraj gola.

I onda je u 77. minuti Mac Allister raspalio po lopti i zabio eurogol udarcem sa oko 18 metara. Argentinac je odigrao sjajan meč, zaustavljao prodore gostiju, a začinio sve spektakularnim golom u stilu legendarnog kapitena Liverpoola Stevena Gerrarda. U 85. minuti Argentinac je mogao dodatno da se proslavi, sjajno je gađao iz slobodnjaka, ali je okvir gola spasio goste.

[twitter]https://twitter.com/centregoals/status/1775978677685424291[/twitter]

Oglasi

Želio je Liverpool i treći gol i na kraju ga je i postigao u 90. minuti. Povratnik Robertson perfektno je centrirao, a Gakpo glavom loptu poslao u mrežu Grbića, koji je imao dobrih intervencija, no ovdje nije mogao apsolutno ništa.

Liverpool se s ova tri boda vratio na prvo mjesto sa 70 bodova, a iza su Arsenal sa 68 i Manchester City sa 67 bodova. Redsima u narednom kolu slijedi teško gostovanje kod Manchester Uniteda na Old Traffordu.

Inače, večeras se igra i meč Chelsea - Manchester United, a na Stamford Bridgeu je trentuno 2:2 nakon 45 minuta igre.

Liverpool - Sheffield 3:1

Potražite više informacija na temu Premier league:

Liverpool: Caoimhin Kelleher (GK), Joe Gomez, Virgil van Dijk (C), Ibrahima Konate, Luis Diaz, Dominik Szoboszlai, Darwin Nunez, Alexis Mac Allister, Mohamed Salah, Ryan Gravenberch, Conor Bradley.

Sheffield: Ivo Grbić (GK), Auston Trusty, Gustavo Hamer, Ben Brereton Diaz, Anel Ahmedhodžić, Jack Robinson (C), Jayden Bogle, Vinicius Souza, Ollie Arblaster, James McAtee, Mason Holgate.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
Kakva titula , nema titule opet narednih 30 godina
3 1
user1600705501
United ih dobija naredno kolo i tu im je prica o tituli gotova !
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti