FOTO: EPA

Susret se igra sutra

Tuchel i navijači Bayerna saznali sjajne vijesti pred sutrašnju utakmicu sa Arsenalom

Esmer Oštraković

Sutra su na rasporedu prve utakmice koje se igraju u okviru četvrtfinala Lige prvaka. Susret koji svakako privlači pažnju je utakmica između Arsenala i Bayerna iz Minhena.

Prvih 15 minuta Bayernovog posljednjeg treninga pred utakmicu protiv Arsenala koja će biti odigrana sutra navečer u Londonu bila je otvorena za javnost.

Iako je trening trebao početi u 11 sati, igrači Bayerna i Thomas Tuchel su iz nekog razloga kasnili, a navodno je razlog to što je sastanak potrajao nešto duže od planiranog.

Nakon otprilike pola sata kašnjenja trening je startao, a tada je postalo jasno da je Tuchel saznao jako dobre vijesti pred sutrašnju utakmicu, a sada će ih saznati i navijači Bayerna.

Golman Manuel Neuer je bio na treningu i očekuje se da će sutra biti među stativama protiv ekipe Arsenala, a na treningu je također bio i Leroy Sane.

Neuer se nešto ranije povrijedio na trening reprezentacije u martu i od tada ga nije bilo na golu Bayerna, ali kako stvari stoje biti će spreman za utakmicu protiv Arsenala.

Sane je također bio povrijeđen i on je trenirao individualno, te u teretani, ali obojica će biti u avionu za London.

Utakmicu protiv Heidenhema i nevjerovatan poraz Bayerna koji je tada imao prednost od 2:0, ali je na kraju poražen sa 3:2 propustili su Coman, Mazraoui i Aleksandar Pavlović.

Velike vijesti za navijače Bayerna su te da će i ova tri igrača biti na spisku putnika za London, te će sutrašnju utakmicu propustiti samo Sacha Boey i Bouna Sarr.

Ipak, put Londona neće navijači Bayerna, a razlog je kazna koju je ovaj tim dobio od UEFA-e u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige prvaka protiv Lazija u Rimu.

Tako su iz Arsenala Bayernu poslali samo određen broj ulaznica za njihovu delegaciju, a sve ostale ulaznice prodali su svojim navijačima.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kada je riječ o formi obje ekipe, Arsenal je apsolutni favorit obzirom na to kako igra u Premiershipu, ali i na to kako užasno Bayern igra u Bundesligi.

Naravno, Liga prvaka je takmičenje za sebe i morat će Topnici biti na najboljem nivou ako misle sutra ostvariti pobjedu i napraviti veliku prednost pred revanš u Minhenu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.