Žestoka izjava direktora Bayerna nakon jučerašnje sramote: "Baš me boli briga..."
FOTO: EPA

Ne vole ga navijači previše

Žestoka izjava direktora Bayerna nakon jučerašnje sramote: "Baš me boli briga..."

Esmer Oštraković

Fudbaleri Bayerna jučer su svojim navijačima priredili novu sramotu, ovaj put na gostovanju kod Heidenheima.

Minhenski Bayern tako je jučer poražen od Heidenheima. Iako je vodio 0:2 na poluvremenu, na kraju je Heidenheim slavio pobjedu od 3:2.

Kane i Gnabry su pogađali za sigurno vodstvo Bayerna u 38. i 45. minuti, da bi Sessa i Kleidienst s dva brza gola u 50. i 51. minuti vratili stvari na početak.

Svojim drugim golom na utakmici Kleindienst je u 79. minuti donio tri boda svom timu i nanio šesti poraz Bayernu u sezoni.

Jasno je da sezonu Bayerna, koliko-toliko, može spasiti samo trofej u Ligi prvaka, ali obzirom na to kako igraju jako je teško očekivati da mogu nešto više napraviti u ovom takmičenju.

Oglasi

U četvrtfinalu Lige prvaka Bayern će igrati dvomeč sa Arsenalom koji ove sezone igra fenomenalno i praktično puca od samopouzdanja, a to im je naravno potrebno i protiv Bayerna.

Topnike svi vide kao favorite u ovom dvomeču za prolaz u polufinale Lige prvaka, ali opreza nikad dosta za igrače koje sa klupe vodi Mikel Arteta jer Bayern je velik klub.

Nakon jučerašnjeg poraza od Heidenheima ponovo se počelo govoriti o tome da bi Tuchel dosta ranije od planiranog mogao napustiti klupu Bayerna iz Minhena.

Ipak, nakon utakmice je potvrđeno da će ostati trener Bayerna i na utakmicama protiv Arsenala. Žestoku izjavu tada je dao direktor ovog kluba Max Eberl.

Oglasi

"Baš me boli briga o potrazi za novim trenerom. Sada je sve stalo u utakmicu sa Arsenalom. Igramo protiv tima koji, uz save respekt prema Heidenheimu, je klasa iznad ovog tima. Moramo da napravimo pravi preorket kako nas ne bi bili ošamareni na toj utakmici", rekao je Eberl.

Jasno je da se i Eberl boji utakmica Bayerna protiv Arsenala jer Topnici za razliku od Bayerna izgledaju jako moćno i mogli bi im nanijeti bolan poraz u Ligi prvaka.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Naravno, navijače itekako "boli briga" o tome ko će biti novi trener njihovog kluba jer su nezadovoljni radom Tuchela koji na kraju sezone napušta klupu njihovog voljenog tima.

Oni se nadaju da će na kraju sezone dobiti jako dobrog trenera, a očekivali su dovođenje Xabi Alonsa. Španac na kraju ostaje u Bayer Leverkusenu, a navodno je glavni favorit za preuzimanje Bayerna trener Brightona De Zerbi.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
Šta kažu glupi navijači bayerna a posebno najveći glupan hihihih hahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha ojjj arsenal
1 1
Baron22
Kakva reakcija Jel te sramota hahahaha
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi