Najavljena revoucija ovog ljeta u Bayernu: "Mnoge će se stvari promijeniti"

Najavljena revoucija ovog ljeta u Bayernu: "Mnoge će se stvari promijeniti"

Edmir Škorić

Do kraja sezone je ostalo još dva mjeseca, a Bayern živi jedino u Ligi prvaka, gdje ga očekuju četvrtfinalni mečevi s Arsenalom.

Bayern je posljednjih 11 godina dominirao u Bundesligi, ali od prošle sezone stvari su se značajno pogoršali. U prošloj sezoni osvojili su titulu jedva, zahvaljujući neočekivanom kiksu Borussije Dortmund protiv Mainza u posljednjem kolu, a ove će definitivno nakon više od decenije završiti ispod prvog mjesta.

Jednostavno nisu mogli da se suprostave Bayer Leverkusenu koji sada već ima 16 bodova i šest kola prije kraja, jasno, sve je gotovo. Apotekari će pod vodstvom Xabija Alonsa stići do historijske prve titule u Njemačkoj, a Bayernu ostaje borba za trofej u Ligi prvaka, no na ljeto će doći do prave revolucije.

U subotu je protiv Heidenheima bavarski klub doživio već sedmi poraz ove sezone u Bundesligi, nešto što se nije dogodilo od sezone 2011/12 kada je Borussia Dortmund na kraju osvojila naslov prvaka.

Nakon poraza od Heidenheima, sportski direktor Bayerna Max Eberl upitan je hoće li biti restruktuiranja ekipe, na šta je odgovorio: "Da, postoje mnoge stvari koje će se promijeniti".

Oglasi

Međutim, i Christoph Freund i Eberl potvrdili su da Bayern neće odmah otpustiti Thomasa Tuchela. Osim toga, uvjerili su se da će njemački trener sjediti na klupi Emirates Stadiuma u sljedećoj utakmici bavarskog kluba u četvrtfinalu Lige prvaka protiv Arsenala.

Bivši igrač Bayerna i njemačke reprezentacije, Didi Hamann, već je tražio Tuchelov odlazak odmah nakon poraza od Borussije Dortmund: "Uprava Bayerna mora se zapitati je li u nadolazećim sedmicama najbolje da Thomas Tuchel vodi ključni dio lige i Lige prvaka", rekao je bivši njemački igrač za Sky90.

Legenda njemačkog fudbala, Lothar Matthaus, također je žestoko kritikovao njemačkog trenera nakon poraza od Heidenheima: "Rezultat govori puno. Thomas Tuchel ne može nastaviti voditi tim. Ima press konferencija i čudnih izjava. Bayernu trebaju hitne promjene, a Tuchel mora da ide".

Prema pisanju njemačkog lista 'Bild', ako Bayern konačno donese odluku da se odrekne Tuchelovih usluga, bavarski klub morat će treneru nadoknaditi 10 miliona eura. Dapače, već su prošle sezone morali kompenzirati Juliana Nagelsmanna s gotovo 24 miliona eura.

Oglasi

Budući da je Bayern u saopštenju 21. februara objavio da će Thomas Tuchel napustiti klub na kraju sezone, uprava još uvijek istražuje kandidate koji će zauzeti klupu njemačkog kluba sljedeće sezone. Nagelsmann, Rangnick, Zidane, Mourinho i De Zerbi neke su od opcija kojima upravlja sportski menadžment.

U intervjuu prije utakmice protiv Heindenheima, Christoph Freund priznao je za Sky Sports da "smo u pregovorima. Želimo pronaći trenera s kojim možemo provoditi više vremena nego s trenerima posljednjih godina".

Iako sportski direktor nije želio govoriti o nekom konkretnom treneru, iz Njemačke ističu da je Nagelsmann taj koji najbolje kotira da bude sljedeći trener Bayerna unatoč otkazu u bavarskom klubu u martu 2023. godine.

Prema informacijama Bilda, Nagelsmann bi bio otvoren za povratak u Minhen, mada se ne isključuje ni mogućnost dolaska Josea Mourinha.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Mnogo je trenera na tržištu, ali ja mislim na Mourinha. Možete misliti što hoćete o njemu, ali u Chelseaju su ga željeli igrači. On je izuzetan čovjek iz profesionalne perspektive", rekao je nekadašnji fudbaler Liverpoola.

Bayern će u novu sezonu ući sa novim trenerom, ali vjerovatno i sa dosta novih igrača jer je jasno da trenutni igrački kadar nije dovoljno jak da nastavi dominaciju u Njemačkoj, a o Evropi da ne govorimo.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
Kakva revolucija jbt led Jel vas sramota bohum , sarburuken , veliki heidanhiam se igraju glupani glupi hahahaha hahahaha hahahaha hoće ljudi revoluciju hahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha sudbino , dug oporavak hihihi
2 1
Baron22
Čuj velikan hahahaha hahahaha sudbino milana man utd hihihi sad će utorak šute glupi navijači bayerna šute miševi haj sad će utorak hihihi
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti