Vapaj Matthaeusu prema čelnicima Bayerna: "Ne može više ovako, nosite tog čudaka iz kluba više"

Poslije poraza od Heidenheima

Vapaj Matthaeusu prema čelnicima Bayerna: "Ne može više ovako, nosite tog čudaka iz kluba više"

Admin Čaušević

Bayern je po prvi put nakon 24 godine poražen od jednog debitanta u Bundesligi. Vodili su Bavarci sa 0:2 na gostovanju kod Heidenheima, ali su na kraju izgubili sa 3:2 i oprostili se titule prvaka.

Lothar Matthaeus je bez dlake na jeziku kritikovao trenera Thomasa Tuchela nakon neugodnog poraza Bayerna od 3:2 kod tek promovisanog Heidenheima.

Legendarni fudbaler je čak je pozvao minhenski klub da se riješi Tuchela što je prije moguće jer su se stvari otele kontroli.

"Thomas Tuchel više ne može doći do ekipe,” požalio se Matthaeus na Skyu te nastavio:

"Ima čudnih press konferencija, ima čudnih izjava, ima čudnih kritika od njega i zato mogao zamisliti da će Bayern reagovati u sljedeća 24 ili 48 sati."

Ovaj 63-godišnjak više ne vjeruje da će Tuchel preokrenuti stvari u Bayernu i zato traži njegov odlazak s klupe što je prije moguće.

Oglasi

"Ovako se ne može nastaviti, ekipa treba novi impuls, a Thomas Tuchel to više ne može dati", jasno je rekao Matthaeus.

Međutim, čuveni kapiten Bavaraca nema potencijalnog nasljednika do kraja sezone u slučaju razlaza sa Tuchelom.

"Nemam nikoga na umu. Treneri koji se do sada spominju planirani su za budućnost. Uzmite jednog od njih i samo napravite bolju atmosferu."

Tuchel će na kraju sezone napustiti napustiti Bayern, a nakon poraza u Heidenheimu, sportski direktor Bayerna odbacio je mogućnost rastanka prije utakmice Lige prvaka u utorak u Londonu protiv Arsenala.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Samo u Ligi prvaka za Bayern još postoji šansa za osvajanje trofeja ove sezone, iako je to gotovo nezamislivo nakon utakmice kao u Heidenheimu.

"Uvijek postoji nešto što se može spasiti, ali mislim da je atmosfera prekinuta između Thomasa Tuchela i ekipe. Ako vodite 2-0 u Heidenheimu, onda ne možete dopustiti da izgubite bodove", poručio je Matthaeus.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Almir5556
Ekipa koja je podrzala genocid u Gazi ne zasluzuje nista bolje, ugaili se dabogda..
2 1
Mel_Glupsonn
Barone ljudino neumoran si ..mečeš ovim bavarcima daily ..svaka cast hehehe
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti