Pregovori su zakazani za večeras

Pregovori u završnoj fazi

Jurgen Klopp večeras dobija nasljednika na klupi Liverpoola

Midhat Šljivak

Rukovodstvo Liverpoola održat će večeras sastanak s menadžerom portugalskog trenera Rubena Amorima. 39-godišnjak je prvi kandidat za klupu Redsa i izvjesno je da će on naslijediti Jurgena Kloppa.

Ruben Amorim sve je bliži klupi Liverpoola. Mladi portugalski trener (39) vjerovatno će u narednim danima biti imenovan za nasljednika Jurgena Kloppa.

Njemački stručnjak odlučio je nakon nešto više od osam godina napustiti Anfield. Želi Klopp odmor od fudbala i u narednih godinu dana ne planira raditi.

Na vrijeme je Nijemac saopštio da ide. Dao je sasvim dovoljno vremena čelnicima kluba da nađu pravo rješenje i čini se kako su ga i našli.

Povezivao se Liverpool s brojnim trenerima. Na kraju je izbor pao na 39-godišnjeg Portugalca Rubena Amorima koji je trenutno trener Sportinga iz Lisabona.

Čelnici engleskog velikana večeras su na sastanku s menadžerom koji vodi brigu o karijeri portugalskog stručnjaka i tu bi se trebale riješiti sve pojedinosti oko ugovora.

"Sastanak između dvije strane zakazan je za večerenje sate. Tu bi se trebali dogovoriti konačni uslovi oko ugovora", navodi portugalski novinar Pedro Sepulveda i dodaje.

"Treba napomenuti da Liverpool još uvijek nije razgovarao sa Sportingom oko angažmana Amorima."

Amorim nije želio govoriti o budućnosti

Sjajni stručnjak nije želio govoriti pred medijima o svojoj budućnosti. Ne želi stvarati pritisak ekipi, a ni sebi.

"Ne mogu garantovati da ću ostati u klubu. Ne želim uopšte previše razgovarati o moj budućnosti. Neću se raspravljati niti stavljati klub pod neki pritisak. Dugujem im mnogo", istakao je Amorim.

Sporting je trenutno vodeći tim portugalskog prvenstva s četiri boda prednosti u odnosu na Benficu i vjerovatno zbog toga Amorim i ne želi donositi neke velike odluke u ovom trenutku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On je timu iz Lisabona u sezoni 2020/2021 donio prvu titulu nakon 19 godina i navijači u njemu vide apsolutnu ikonu.

Pored toga dva puta je osvojio Kup Portugala, te trofej Superkupa. Prethodno je Kup uzeo i s ekipom Brage.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.