Završni pozdrav Kloppa i Guardiole: "Ja nisam loš, ali on je najbolji! U njemu vidim savršenstvo!”
Pohvale Jurgena Kloppa prema Pepu Guardioli (Foto: EPA)

Liverpool čeka City

Završni pozdrav Kloppa i Guardiole: "Ja nisam loš, ali on je najbolji! U njemu vidim savršenstvo!”

Midhat Šljivak

Liverpool u utakmici sezone u nedjelju na Anfieldu dočekuje Manchester City. Direktni je to duel ekipa koje se bore za titulu prvaka, a pred ovaj meč menadžer Redsa Jurgen Klopp na sva zvona je hvalio Pepa Guardiolu.

Jurgen Klopp s Liverpoolom trenutno predvodi tabelu engleske Premier lige. Redsi imaju 63 boda, jedan bod više od Manchester Cityja, a u nedjelju na Anfieldu upravo čekaju Građane u jednoj od najvažnijih utakmica sezone.

Njemačkom stručnjaku ovo bi mogao biti posljednji obračun protiv Pepa Guardiole. On na kraju sezone odlazi iz Liverpoola, a pred duel koji bi mogao dosta utjecati na borbu za titulu, Klopp je poprilično nahvalio protivnika.

Po njegovom mišljenju Guardiola je bez ikakvog premca najbolji menadžer na svijetu.

"Poštujemo Manchester City. Pep je najbolji menadžer na svijetu, imaju najbolju devetku svijeta (Erling Haaland), De Bruyne će ući u historiji, Phil Foden je najbolji engleski fudbaler", rekao je Klopp i nastavio je o Pepu Guardioli.

Oglasi

"Učinio me boljim menadžerom. Znam da sam i ja dosta dobar u onom što radim, znam da nisam loš, ali on je najbolji. Način na koji je utjecao na fudbal, trofeji koje je osvojio dovoljno pokazuju, a on se ponaša kao da nikad trofeja nije podigao. Ima nevjerovatnu strast. U njemu vidim savršenstvo. Najbolji menadžer mog doba", rekao je Klopp.

Definitivno su ovo velike riječi njemačkog menadžera prema kolegi. Ko zna, možda im je ovo i posljednji put da su na suprotnim stranama terena.

Klopp nakon odlaska s klupe Redsa ima namjeru odmoriti barem godinu dana. Neizvjesno je šta će raditi nakon toga, a mnogi spominju da bi mogao voditi reprezentaciju Njemačke.

Pep Guardiola nastavlja posao s Manchester Cityjem. S ovim timom ima ugovor do ljeta 2025. godine i vidjet ćemo hoće li do isteka ugovora ostati na Etihadu.

Oglasi

Klopp uspješniji od Guardiole u međusobnim utakmicama

Interesantno je svakako da je Jurgen Klopp uspješniji od Pepa Guardiole u međusobnim duelima. Trenutno je 12-11 u pobjedama za Nijemca.

Ukupno su jedan protiv drugog utakmice vodili 28 puta. 12 puta su slavile ekipe koje je vodio Klopp, Guardiola je pobjedu upisao 11 puta, a pet puta su utakmice završavale neriješeno.

Prvi međusobni duel odradili su 2013. godine. Klopp je na klupi Borussije iz Dortmunda pregazio Bayern s Guardiolom (4:1) i uzeo je trofej njemačkog Superkupa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Treba svakako istaći da je u Premier ligi Pep Guardiola bolji u međusobnim duelima u Premier ligi. Ima pet pobjeda, Klopp je četiri puta slavio, a pet puta su pružili ruke nakon remija.

Sada im predstoji još jedan uzbudljiv meč. City je možda favorit zbog brojnih problema s povredama koje ima Liverpool, no Kloppa i njegove snage nikada ne treba otpisati.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Amansio
Bravo Klop pilu naopako prvo ga na hvali, pa mu ga uvali.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi