Moćna igračka zvana Liverpool ide u ruke čovjeku koji je 'zaražen' pobjeđivanjem
Portugalski stručnjak trenutno je prvi favorit za preuzimanje Liverpoola (Foto: Pedro Porru SPP)

Portugalac preuzima Redse?

Moćna igračka zvana Liverpool ide u ruke čovjeku koji je 'zaražen' pobjeđivanjem

M. Šljivak

Jurgen Klopp nakon devet godina napušta Liverpool. Njemački stručnjak nedavno je donio odluku da odlazi, a rukovodstvo Redsa u potrazi je za novi menadžerom. Glavni favorit za ovu poziciju je Portugalac Ruben Amorim.

Liverpool od naredne sezone neće biti isti klub. Redse s klupe nakon gotovo devet godina više neće voditi čudesni Nijemac Jurgen Klopp koji je nedavno najavio svoj odlazak na kraju ove sezone.

Rukovodstvo tima s Anfielda u potrazi je za novim menadžerom. Brojna imena se spominju kao kandidati, glavna želja je bio Xabi Alonso, spominjao se Roberto De Zerbi, no čini se kako nijedan od njih neće sjesti na klupu engleskog velikana.

Xabi Alonso navodno je odabrao Bayern, Roberto De Zerbi još uvijek ima status kandidata, no glavni favorit za preuzimanje Redsa je 39-godišnji Portugalac Ruben Amorim.

Ovaj stručnjak je već četiri godine na klupi Sportinga iz Lisabona. Osvojio je jednu titulu prvaka, dva trofeja Kupa i trofej Super kupa, no ono što je Liverpool privuklo je način na koji portugalski velikan igra.

Oglasi

Amorim voli napadački fudbal. Njegov tim igra brzo, atraktivno i za gol više i to je upravo ono što čelnici Liverpoola žele vidjeti na Anfieldu.

39-godišnjaka saradnici opisuju kao zaluđenika fudbalom i pobjeđivanjem. Treninzi su uvijek maksimalno ozbiljni i smatra da samo naporan rad donosi trofeje i uspjeh.

Liverpool bi sasvim sigurno bio veliki izazov i za Amorima. Rad u Premiershipu je nešto posebno u trenerskom svijetu, posebno za mladog stručnjaka kakav je on.

Pragmatični stručnjak je u karijeri još predvodio ekipu Sporting Brage s kojom je također uzeo portugalski Kup, a ljubitelji fudbala ga pamte po solidnoj fudbalskoj karijeri u ekipi Benfice.

Oglasi

Liverpool će morati isplatiti odštetu za Amorima

Ono što je za sada mali problem u realizaciji dolaska Rubena Amorima na Anfield je odšteta koju ima u svom ugovoru.

Portugalski klub odlučio je vezati trenera. Znali su dobro da je izuzetno atraktivan evropskim klubovima, pa mu je u ugovor ugrađena klauzula o 20 miliona eura.

Liverpool bez problema može isplatiti ovu cifru. Ipak, sigurno je da će učiniti sve da se ona poprilično smanji jer je to ogroman novac za jednog trenera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Odluka o novom menadžeru Redsa bit će donesena veoma brzo. Jurgen Klopp odlazi za dva mjeseca, a vidjet ćemo hoće li 39-godišnji Portugalac preuzeti kormilo skupocjene igračke s Anfielda.

Pitanje je samo koliko će moći napraviti s veoma moćnim timom. Trenerski posao zna veoma dobro, lud je za pobjeđivanjem i vrlo je moguće da ćemo gledati stvaranje još jedne velike trenerske karijere.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi