Jurgen Klopp odlazi i sada može govoriti sve što želi - Pred kamerama je saopštio krivca

Taylor mu je kriv

Jurgen Klopp odlazi i sada može govoriti sve što želi - Pred kamerama je saopštio krivca

Midhat Šljivak

Liverpool je danas poražen u Londonu od Arsenala s 3:1, a menadžer Redsa Jurgen Klopp nije nimalo zadovoljan suđenjem Anthonyja Taylora i to je javno rekao.

Jurgen Klopp nije nimalo zadovoljan suđenjem Anthonyja Taylora na utakmici protiv Arsenala. Sudiju smatra odgovornim za dosta toga što se dešavalo na terenu.

Taylor je ponivo podijelio ogroman broj kartona, a Redsi su meč završili s igračem manje jer je igrač Liverpoola Ibrahima Konate dobio dva žuta kartona.

Klopp dobro pamti šta mu je ovaj sudija u prošlosti radio. Tvrdi da je dosta odluka bilo protiv njegovog tima.

"Dosta toga je išlo na našu štetu danas. Ovaj sudija mi je pokazao crveni karton protiv Manchester Cityja zbog hrvačkog zahvata Bernarda Silve i Moa Salaha. Nevjerovatno. Konateu daje žuti karton jer ga Havertz drži. Gabriel isto napravi Nunezu i ništa", rekao je Klopp.

Oglasi

Njemački stručnjak sada govori mnogo slobodnije. Svjestan je da može dobiti kaznu, ali to mu je apsolutno svejedno za budućnost jer on za četiri mjeseca odlazi iz Engleske i u budućnosti na njega ovakvi komentari neće utjecati.

Iako je sudiju označio kao krivca sportski je čestitao boljem timu na pobjedi: "U konačnici moramo priznati da je Arsenal bio bolji i da je zaslužio tri boda", riječi su Jurgena Kloppa.

Liverpool je usprkos porazu i dalje vodeći tim engleske Premier lige. Redsi imaju 51 bod, dva više od Arsenala i pet od Manchester Cityja.

Oglasi

Ipak, treba napomenuti da tim Pepa Guardiole ima dvije utakmice manje i s pobjedama bi preuzeo prvo mjesto na tabeli.

Borba za titulu prvaka Engleske bit će veoma neizvjesna i vidjet ćemo ko će prvi proći kroz cilj.

Šta slijedi za Kloppa?

Naravno, već se nagađa šta bi Klopp želio raditi nakon pauze. Posljednjih godina čovjek iz Stuttgarta se više puta povezivao s reprezentacijom Njemačke. Sam Klopp jednom je rekao da općenito može dobro zamisliti ulogu selektora njemačke reprezentacije.

Ugovor nacionalnog selektora Juliana Nagelsmanna traje do završetka domaćeg Evropskog prvenstva ovog ljeta. Šta će se dalje dogoditi također ovisi o učinku njemačkog tima na turniru.

Oglasi

Ako stvari krenu loše, DFB bi sigurno nakon toga pokucao na Kloppova vrata. Praktično: Do ​​DFB kampusa u Frankfurtu također se može brzo doći iz Wiesbadena.

No, očito je sada fudbal Kloppu negdje izvan liste prioritete, ali svakako će se jednog dana vratiti. Ono što je sigurno, što je i sam potvrdio, neće više raditi u Engleskoj, odnosno neće voditi nijedan drugi tim osim Liverpoola.

"Ne znam šta će se desiti u budućnosti, ali nijedan klub, nijedna država, za sljedeću godinu i niti jedan drugi engleski klub više ikada," rekao je Klopp.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Njegov glavni cilj je da se odmori od svega i da se posveti privatnom životu, te kako je izjavio posveti drugim stvarima i proživi sve ono što treba dok je još u najboljim godinama.

Niko ne zna da li će njegova pauza trajati godinu, pet ili deset godina, no jasno je da će Klopp itekako faliti svijetu fudbala dok na nekoj egzotičnoj destinaciji bude punio baterije za nove izazove.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rime_
kmeči ko dijete
0 3
Mel_Glupson
Kakav magarac ...pravi nijemac ..hičin podanik
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi