Pred četvrtfinale Lige prvaka

Dan pred utakmicu sa Cityjem Rodrygo prekinuo šutnju: "Iskreno, to me iritira..."

Eldar Ganibegović

Dan prije prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka između Real Madrida i Manchester Cityja izjavu medijima dao je Rodrygo i jasno je da nekim stvarima nije previše zadovoljan.

Sutra počinje četvrtfinale Lige prvaka. Od 21 sat pratit ćemo duele Arsenal - Bayern i Real Madrid - Manchester City.

Treću sezonu zaredom će igrati Real Madrid i Manchester City. Kraljevi su bili uspješniji prije dvije sezone kada su osvojili naslov prvaka Evrope, dok je suprotna stvar bila prošle sezone.

Ova dva tima su vjerovatno i ove sezone dva glavna favorita za osvajanje naslova, a pred ovu utakmicu je izjavu medijima dao Rodrygo.

Zvijezda Real Madrida je iskreno kazala da ga iritira da igra s Manchester Cityjem. Sasvim razumljivo.

"To je duel koji me podsjeća na dobra, ali i loša vremena. Istina je da je on rival kojeg smo željeli izbjeći. City igra divan fudbal i teška su ekipa. Iritira me da igramo s njima! 

Mislim da su i oni mislili isto, da ne bi htjeli da igraju protiv nas. Manchester City je jako dobar tim.  Moj status u fudbalu se promijenio nakon ta dva postignuta gola protiv Manchester Cityja. 

Ljudi su me počeli drugačije gledati. Ta igra je promijenila mnogo stvari u mom životu. Golovi postignuti u toj utakmici bili su skok u mojoj karijeri", rekao je Rodrygo.

Jasno je da će Rodrygo i sutra biti jedna od glavnih prijetnji po gol Manchester Cityja, a na ljeto bi mogao da napusti Santiago Bernabeu. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, preostale dvije utakmice četvrtfinala igrat će se u srijedu od 21 sat, a sastaju se Atletico Madrid i Borussia Dortmund, te PSG i Barcelona.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.