Sad je cijelom svijetu jasno ko dolazi u Madrid: "Pogledajte ovaj snimak i sami zaključite"

Osvojio još jedan trofej pred dolazak u Španiju

Sad je cijelom svijetu jasno ko dolazi u Madrid: "Pogledajte ovaj snimak i sami zaključite"

Edmir Škorić

Brazilski tinejdžer Endrick (17) još jednim naslovom oprašta se od Palmeirasa, pošto će na ljeto put Madrida gdje ga očekuje nova fudbalska era u dresu slavnog Reala.

17-godišnji Endrick pomogao je svojoj ekipi da osigura treće uzastopno državno prvenstvo Sao Paula pobjedom od 2:0 u nedjelju nad lokalnim rivalom Santosom.

Endrick, koji je zabio dva gola za Brazil u prijateljskim utakmicama prošlog mjeseca, izborio je jedanaesterac koji je omogućio Raphaelu Veigi da postigne vodeći gol u 33. minuti. Drugi je postigao Anibal Moreno u 67. Santos je dobio prvu utakmicu 1:0.

“Znam da sam u novoj generaciji, prošao sam puno toga. Imam san da postanem idol za svu djecu”, rekao je Endrick nakon što je osvojio naslov s Palmeirasom. "Znam da je to teško jer ima ljudi koji me ne vole, ali želim im biti novi idol. Želim da me gledaju i misle da ako sam ja uspio biti ovdje, mogu i oni".

Endrick je također bio dio momčadi Palmeirasa koja je osvojila naslov prvaka u Sao Paulu 2023. i brazilsko prvenstvo 2022. i 2023. Ostat će mu nešto više od dva mjeseca u Palmeirasu prije nego što ode u Španiju na unosan ugovor s Real Madridom.

Oglasi

A interesantan video snimak objavio je sam fudbaler. Ono što je postalo viralno nije to što je Palmeiras podigao još jedan trofej, već video mladog brazilskog igrača iz autobusa, kojeg možete pogledati na OVOM linku.

Video Endricka u autobusu Palmeirasa, na kojem se vidi kako spava prije finala Paulistaoa, postao je viralan. Ova snimka nastala je dok se tim Palmeirasa vozio prema stadionu na kojem je bilo hiljade navijača koji su uzbudljivo čekali finale.

"Pogledajte ovaj snimak i sami zaključite", pišu mediji u Madridu, a navijači Reala su blago rečeno oduševljeni.

"Ovaj dečko nije ni punoljentan, a spava dok se odlazi na utakmicu za trofej. On je zaista zvijer", poručio je jedan od njih.

Smirenost novog igrača Real Madrida pokazuje koliko je siguran u sebe i koliko mali pritisak utječe na njega. Kada stigne u najbolji klub na svijetu, unatoč godinama, sve ukazuje na to da neće imati psiholoških barijera i da je već spreman da se nosi sa najvećim zahtjevima i izazovima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mnogi igrači se jednostavno ne snađu po dolasku u Madrid, pa im karijere krenu u pogrešnom pravcu, čak i neki velikani poput, naprimjer, Kake ili Robinha ili Michaela Owena, koji su kao velike zvijezde stizali u Madrid, a tamo izgledali nemoćno i izgubljeno.

S Endrickom čini se neće biti takav slučaj, ali opet, rano je da se donose takvi sudovi jer Brazilac tek treba od ljeta da postane član španskog velikana i da upiše prvi nastup za Real, ali navijači nestrpljivo čekaju da zajedno s Kylianom Mbappeom Kraljeve povede ka velikim uspjesima u svim takmičenjima.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
Real Madrid je najveći klub na planeti
1 0
Baron22
Brrrrrr
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi