Rodrygo plaća ceh dolaska Mbappea - Suviše je dobar da bi grijao klupu, veliki transfer na pomolu
Brazilac ima ozbiljne ponude iz Engleske (Foto: EPA)

Žele ga u Engleskoj

Rodrygo plaća ceh dolaska Mbappea - Suviše je dobar da bi grijao klupu, veliki transfer na pomolu

Midhat Šljivak

Kylian Mbappe ovog će ljeta postati novi član Real Madrida. Dolazak velike zvijezde, ali i Endricka stvorit će popriličnu gužvu u napadu Reala i ceh bi zbog svega mogao platiti Rodrygo.

Rodrygo Goes mogao bi ovog ljeta napustiti Real Madrid. Dolazak Kyliana Mbappea i Endricka stvara popriličnu gužvu u ofanzivnom dijelu ekipe i 23-godišnji Brazilac bi mogao biti taj koji će osloboditi prostor za dolazak novih igrača.

Fenomenalni napadač je suviše dobar da bi sjedio na klupi. To ga vjerovatno i čeka dolaskom novih zvijezda, pa se razmatraju opcije o prodaji sjajnog Brazilca.

Cadena Ser navodi kako je Arsenal ozbiljno zainteresovan za dovođenje Rodryga. Pokušat će s Realom sklopiti posao ovog ljeta.

"Arsenal je zainteresovan za dovođenje Rodryga u ljetnom prijelaznom roku. Budućnost Brazilca u Real Madridu je neizvjesna dolaskom Kyliana Mbappea", navodi Cadena Ser.

Oglasi

Nisu londonski Topnici jedini engleski tim koji bi brazilsku zvijezdu rado vidjeli u svojim redovima. Liverpool ga smatra pravim nasljednikom Mohameda Salaha i vrlo vjerovatno će uslijediti ponuda i s Anfielda.

Real ima dovoljno napadača u svom timu da im odlazak Rodryga ne bi previše naškodio. Ipak, definitivno bi bili na gubitku jer je ovaj fudbaler vrhunski kvalitet što je nebrojeno puta dokazivao u prethodnim godinama.

Znao je Rodrygo često izvuči Kraljeve. Pogađao je u ključnim trenucima, donosio bodove i definitivno je obilježio protekle godine u Madridu zajedno s Viniciusom Juniorom i Karimom Benzemom.

Rodrygova cijena je 100 miliona eura

Cijena brazilskog fudbalera na tržištu iznosi 100 miliona eura. To je cifra ispod koje ga Real vjerovatno neće pustiti.

Nikakav to problem nije za engleske bogataše. Oni su izdvajali mnogo više novca i za prosječne fudbalere, pa ova cifra za igrača kakav je Rodrygo je definitivno sića.

Oglasi

Ostaje da vidimo hoće li Brazilac zaista napustiti Real Madrid. Sve se više priča o tome, a po navodima španskih medija, on nije previše sretan što Mbappe dolazi u klub.

Rodrygo je u redove Reala stigao 2019. godine iz brazilskog Santosa. Plaćen je 45 miliona eura i u potpunosti je opravdao ovaj novac.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U dresu jednog od najvećih klubova svijeta brazilski velemajstor je odigrao 207 utakmica i ima učinak od 52 gola i 40 asistencija. Učinak bi bio i bolji da dobar dio utakmica nije počeo na klupi.

Sada ima priliku da ode u klub gdje bi definitivno bio vođa napada i vidjet ćemo kakvu će odluku donijeti Rodrygo s menadžerima.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi