Ancelotti prekinuo trening i svima pokazao na Ardu Gulera i Luku Modrića: "Zbog njih dvojice..."

Pred meč sa Cityjem

Ancelotti prekinuo trening i svima pokazao na Ardu Gulera i Luku Modrića: "Zbog njih dvojice..."

Edmir Škorić

Real Madrid će sutra u Ligi prvaka ugostiti aktuelnog prvaka Manchester City u prvoj utakmici četvrtfinala najprestižnijeg klupskog takmičenja, te će pokušati da ostvari što bolji rezultat prije revanša na Etihadu.

Real Madrid je rekorder sa 14 naslova prvaka Evrope. Pretprošle sezone Kraljevi su stigli do 14. i za sada posljednje titule tako što su u finalu na Saint-Denisu savladali Liverpool s 1:0. Sezonu kasnije ispali su u polufinalu od Manchester Cityja, aktuelnog prvaka Evrope.

Postali su nam nekako očekivani okršaji Reala i Cityja u Ligi prvaka i stvorilo se određeno rivalstvo među njima. Carlo Ancelotti želi da nadmudri Pepa Guardiolu, ne želi da mu se dogodi scenarij iz prošle godine. Obje ekipe su u dobroj formi, mogli bi detalji odlučivati o pobjedniku odnosno putniku u polufinale.

Pokušava se što bolje analizirati protivnik, a naravno i jedni i drugi znaju da to nije jednostavno. Individualna kvaliteta na obje strane je zaista velika, pa je ponekad gotovo nemoguće pronaći način da se pojedini fudbaleri poput Viniciusa ili Haalanda zaustave.

No, to su već stvari kojima će se baviti i Ancelotti i Guardiola sa svojim stručnim štabovima. A na jednom od posljednjih treninga Reala, izvještavaju mediji u Španiji, Italijan je bio prisiljen zaustaviti trening zbog Arde Gulera i Luke Modrića.

Oglasi

Mladi turski fudbaler koji je iskoristio sve prilike koje mu je Jorge Jesus pružao u Fenerbahčeu, posebice prošle sezone, ljetos je prešao u Real Madrid, ali je imao dosta problema s povredama i izbivao je oko šest mjeseci. Kada se vratio, Ancelotti ga je postepeno počeo ubacivati u igru, a ovaj oduševljavao potezima.

Naročito dobro radi na treninzima, a prije duela sa Cityjem na terenu trening centra u Veldebebasu je posebno dobro radio u društvu Luke Modrića. Ancelotti je tražio od Gulera, Modrića i Brahima Diaza da napadnu Rudigera, Tchouamenija, Kroosa, Carvajala i Mendyja koji su bili pozicionirani u užem prostoru.

Prema portalima u Španiji, Modrić je u jednom od napada prešao sredinu i poslao loptu na ljevicu Gulera. Mladi igrač poslao ju je potom iz prve do Joselua i omogućio mu da zabije gol tačno onako kako je želio.

Nakon ove situacije, Carlo Ancelotti je zaustavio trening zviždukom i pokazao na svoje igrače Modrića i Ardu i rekao: "Ovi mi otežavaju formiranje prvih 11".

Bili su to iskreni komplimentni na račun dvojice veznjaka koji su na početku i kraju svoje karijere, ali obojica veliki majstori. Ardi je tek 19, Luka ima čak 38 godina i bliži mu se dan kada će napustiti Madrid, ali i dalje Hrvat mnogo znači Realu i nije čudo da se sutra nađe u prvih 11, iako se najavljuje kao rezerva.

S obzirom na prikazano i Modrić i Guler su u kombinacijama za sastav, ali ipak izvjesnije je da će, barem u slučaju turskog reprezentativca, šansu dobiti u nastvku, kao što je to bio slučaj ranije u nekim utakmicama.

Ali svjestan je Italijan, kao i svi drugi da su Modrić i Guler igrači koji jednim potezom mogu da promijene mnoge stvari na terenu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
Tako je Don Karlo atmosfera na nivou , najveći klub na planeti
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi