Rudiger: Ancelotti se ne mora izviniti za ono što mi je uradio, poštujem ga...

Press konferencija pred okršaj sa Cityjem

Rudiger: Ancelotti se ne mora izviniti za ono što mi je uradio, poštujem ga...

Edmir Škorić

Njemački reprezentativac analizirao je trenutno stanje u Real Madridu uoči utakmice Lige prvaka protiv Manchester Cityja i osvrnuo se na bivše duele sa Građanima.

Karizmatični igrač pobjedničkog mentaliteta, Antonio Rudiger, pojavio se na press konferenciji kraljevskog kluba dan prije prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka protiv Manchester Cityja, koja se u utorak od 21h igra na Santiago Bernabeuu.

Rudiger će imati zadatak da čuva "noveršku zvijer" Erlinga Haalanda. "Moram da prihvatim taj izazov. Haaland je bez sumnje jedan od najjačih napadača protiv kojih sam igrao, ali ako moram jednog da izaberem, onda je to Sergio Aguero", rekao je Rudiger, koji je upitan o planu igre Reala u sutrašnjoj utakmici.

"Nećemo se povući i čekati, a niti srljati, tako da City ima puno prostora. Postoje faze u kojima ćemo se ipak morati malo više braniti, a u nekima pritiskati City. Spremni smo na sve. U ovakvim mečevima moraš i da napadaš i da se braniš".

Kako zaustaviti Haalanda?

Oglasi

"Bila je to dobra utakmica prošle godine kod kuće na Bernabeuu, ali mislim da smo svi odradili dobar posao držeći Haalanda na odstojanju. Jako smo dobro kontrolisali situaciju i on nije imao mnogo lopti. U drugoj utakmici nisam igrao jer je trener tako želio. Ancelotti mi se nije izvinio što me nije stavio u drugoj utakmici. Imao je svoju ideju i ja je moram prihvatiti i moram poštovati čak i ako mi se ne sviđa. Ideja je ove sezone ista - kontrolisati najopasnije igrače Cityja".

Podsjetimo da je Real igrao sa Cityjem u polufinalu Lige prvaka. Bilo je 1:1 u Madridu, ali je Real izgubio sa 4:0 u drugoj utakmici. Rudiger je bio starter u prvom meču, a u drugom je ušao umjesto Luke Modrića u 63. minuti. 

Osjeća li se kao vođa obrane Real Madrida?

"Teško mi je govoriti o sebi kao vođi, trudim se raditi svoj posao. Koga ću imati uz sebe je odluka trenera. Igram jako dobro s Nachoom, koji ima puno iskustva i naš je kapiten i Tchouameni radi sjajan posao i nismo izgubili ni sa jednim ni sa drugim".

U čemu su on i Real bolji ove godine? "Uvijek moramo biti pozitivni. Očekuje nas teška utakmica protiv Cityja, ali mi smo Real Madrid i vjerujemo u sebe. Dinamika pokazuje da smo u dobroj formi, da imamo dobre osjećaje, da smo sjajan porodica i to je ono što moramo da pokažemo na terenu".

Govorio je i o Judeu Bellinghamu, koji je sjajno krenuo otkako je došao u Madrid iz Borussije Dortmund ljetos.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Iskreno, u početku sam bio malo iznenađen jer nisam znao puno o njemu. Bože! Ima sjajnu osobnost, nevjerovatan je, također u svlačionici. Ima 20 godina, ali imate osjećaj da je već iskusio svašta u životu. On je vrlo zreo za svoje godine i zato me to ne čudi".

"Siguran sam da će biti vođa. On je vrlo zreo igrač. Profesionalac je u svemu što radi i vrlo dobar suigrač. Moramo se moliti da i dalje bude dobrog zdravlja kakvo ima. Izvan terena ima divne roditelje koji se trude da ga drže čvrsto na zemlji".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pajkan
Ovaj Rudiger je misterija. Goreg igraca a bolji klubova ne vidje.
1 0
Plavac
****te im nanu naninu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi