FOTO: EPA

Atomski fudbal u četvrtini finala Lige prvaka

Bayern i Real napravili sjajne preokrete u prvom poluvremenu

Haris Zilić

U toku su poluvremena na prve dvije četvrtfinalne utakmice ovo sezonske Lige prvaka, a nakon 45 minuta igre gledali smo pravi spektakl u Londonu i Madridu.

Na mečevima Arsenal - Bayern i Real Madrid - Manchester City vidjeli smo ukupno šest golova u prvom poluvremnu.

Da stvar bude interesantnija na oba meča smo vidjeli i preorket tako da večeras uživamo u utakmicama koje su prava poslastica za sve fudbalske sladokusce.

U Londonu Bayern nakon preokreta vodi protiv Arsenala rezultatom 2:1.

Poveli su Topnici 1:0 golom Sake u 12. minuti utakmice, asistenciju je upisao White, ali Bavarci se brzo vraćaju.

U 18. minuti Goretzka asistira Gnrarbyu koji pogađa za 1:1, a totalni preokret gostiju desio se u 32. minuti. Dosuđen je penal za goste, a siguran realizator za 2:1 bio je Kane.

U drugoj utakmici večerašnjeg programa također atomski fudbal, a Real Madrid na poluvremenu ima vodstvo od 2:1 protiv Manchester Citya i ovaj put nakon preokreta.

Građani su već u drugoj minuti malo šokirali Real kada je Bernardo Silva pogodio za 0:1, ali Real se nije dao poremetiti.

Nakon kraće stabilizacije stigle su dvije uraganske minute kraljevskog kluba. Prvo je Camavinga na asistenciju Carvajala u 12. minut pogodio za 1:1, a da bi 14. minuti Rodrygo na asistenciju Vinicusa Juniora pogodio za 2:1.

Zaista večeras uživamo i vjerujemo da ćemo u nastavku ovih utakmica gledati još uzbuđenja.

Ekipe igraju u sastavima:

ARSENAL: Raya, Kiwior, Gabriel, Saliba, White, Jorginho, Rice, Odegaard, Martinelli, Havertz, Saka.

BAYERN: Neuer, Dier, Kimmich, De Ligt, Davies, Goretzka, Laimer, Musiala, Sane, Gnabry, Kane.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

REAL MADRID: Lunin, Tchouameni, Rudiger, Mendy, Carvajal, Valverde, Kroos, Camavinga, Rodrygo, Vinicus Junior, Bellingham.

MANCHESTER CITY: Ortega, Dias, Akanji, Stones, Gvardiol, Rodri, Kovačić, Foden, Silva, Grealish, Haaland

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.