Koliko Real Madrid ima sreće dokaz je Kevin De Bruyne, Mateo Kovačić na sedmom nebu

Nema ga čak ni na zagrijavanju

Koliko Real Madrid ima sreće dokaz je Kevin De Bruyne, Mateo Kovačić na sedmom nebu

Admin Čaušević

Sreća prati hrabre. Znaju to najbolje u Real Madridu jer je pred duel četvrtfinala Lige prvak njihov rival ostao bez najboljeg igrača. Kevin De Bruyne neće igrati protiv Kraljeva na Bernabeuu.

Mnogi su se iznenadili kada su vidjeli da nema De Bruynea u startnoj postavi Manchester Cityja pogotovo nakon maestralne partije protiv Crystal Palacea za vikend kada je zabio dva gola.

Planirao je Pep Guardiola da Belgijanac bude starter protiv Real Madrida, ali dešavanja prije utakmice su ga u tome spriječili.

Naime, zvanični razlog zašto De Bruyne ne igra protiv Kraljeva su stomačni problemi. Osjetio je sjajni veznjak određenu nelagodu pred utakmicu i jednostavno ne osjeća se spremnim za igranje.

Guardiola nije imao previše izbora nego je morao tražiti drugo rješenje i pronašo ga je u Mateu Kovačiću koji je neočekivano dobio šansu u startnoj postavi.

Oglasi

Tako je hrvatski veznjak dobio priliku da igra od prve minute na stadionu gdje je proveo nekoliko godina karijere i osvajao Ligu prvaka.

Kada je počela utakmica Real Madrid je praktično odmah primio gol, a zabio je Bernardo Silva.

Golman Lunin je potcijenio portugalskog asa, stavio je samo Viniciusa u živi zid i napravio kardinalnu grešku.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Silva je šutirao pored Brazilca, uhvatio Ukrajinca na krivoj nozi i zaista maestralno pogodio za vodstvo svog tima.

Da stvar bude gora za Real Madrid Tchoumeni je dobio žuti karton nakon 40 sekundi igre i propustit će revanš na Etihadu zbog suspenzije.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Joe17
Autore glup si i to ne malo, sutra ce Kylian da trpa tvoju malu barcu :))
2 0
Baron22
Real Madrid je najveći klub na planeti... Nego jesu glupani bayernovi spremni za mašinu zvana arsenal nema ih nešto miševi hahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi