Duga noć je pred Modrićem: Prvo Perez, a zatim i Ancelotti, veznjak ne pamti nešto slično!

Hrvat na klupi protiv Cityja

Duga noć je pred Modrićem: Prvo Perez, a zatim i Ancelotti, veznjak ne pamti nešto slično!

Admin Čaušević

Sve sluti da je pred Lukom Modrićem duga noć pošto su iz Španije stigle dvije važne vijesti koje se tiču njegove sadašnjosti, ali i budućnosti. Sve se dešavalo pred utakmicu četvrtfinala Lige prvaka protiv Manchester Cityja.

Nekoliko sati pred utakmicu Real - Manchester Cityinostrani mediji su objavili vijest kako je Florentino Perez pronašao zamjenu za Modrića i to u Engleskoj.

Izvještaji su takvi da će Perez na ljeto krenuti po Kobbiea Mainooa, 19-godišnjeg veznjaka iz Manchester Uniteda koji je eksplodirao posljednjih mjeseci.

Dovođenjem Mainooa predsjednik Reala želi potpuno promijeniti vezni red u kojem bi igrala većina igrača rođena nakon 2000. godine.

Tu su Jude Bellingham, Eduardo Camavinga, Aurelien Tchouameni, te pomalo zapostavljeni Arda Guler sada im Perez želi dodati i Manooa.

Oglasi

Sve to upućuje da Modrić odlazi na kraju sezone. I dok je odlazak odavno u zraku, novi bolni udarac stigao je pred utakmicu sa Cityjem.

Modrić već 10 godina igra Ligu prvaka sa Realom, a vjerovatno i sam ne pamti kada je bio na klupi tokom jednog meča nokaut faze elitnog takmičenja.

Upravo to se dešava u prvom susretu četvrtfinala za sezonu 2023/24 pošto je Ancelotti odlučio da u veznom redu vjeruje mlađim snagama.

Vrlo lako bi se moglo desiti da duel sa Građanima bude posljednji za Modrića u Ligi prvaka na na Bernabeuu, pogotovo ako Real bude eliminisan.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, do utakmice sa Građanima, Modrić je u Ligi prvaka za Real odigrao 115 mečeva, međutim Ancelotti je odlučio da mu večeras ne treba iskustvo već svježa krv.

Posljednjih dana Dinamo je započeo intenzivnu kampanju povratka Modrića na Maksimir. S obzirom na posljednja dešavanja možda se plan Modrih i ostvari.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi