FOTO: EPA

Ludilo u finišu sezone

Velikan "uprskao" povratak u društvo najboljih, lider doživio "šamar" na svom terenu

Haris Zilić

Njemačka druga liga ili popularna Cvajta ove sezone donosi novu ludnicu u finišu, a kultni klub je opet uprskao cijelu sezonu i visi mu povratak u Bundesligu.

HSV je u 29. kolu danas remizirao kod Magdeburga 2:2, a bod su spasili golom Mefferta u četvrtoj minuti sudijske nadoknade.

Prije toga Magdeburg je vodio na poluvremenu sa 2:0 golovima El Hankouria iz penala u 26. minuti, a isti igrač je pogodio za 2:0 u semdoj minuti nadoknade prvog poluvremena. HSV je od 24. minute igrao s igračem manje nakon isključenja Ramosa.

Ipak u nastavku stižu do poravnanja, a prije pomenutog gola Mefferta za 2:2 u samom finišu, za 2:1 je pogodio Schonlau u 68. minuti utakmice.

Šokantan poraz doćivio je St. Pauli na svom terenu od Elversbegrga u sjajnoj utakmici rezultatom 4;3, što je dodatno zakuhalo vrh tabele. U trećem današnjem duelu Braunschweig i Hannover su remizirali 0:0.

Četiri kola prije kraja prvenstva lider Cvajte je Holsten Kiel sa 58 bodova i na dobrom su putu da se plasiraju u Bundesligu, nakon što su prije toga dva puta gubili u baražima.

Na drugom mjestu je St. Pauli sa 57 bodova, a danas su propustili ogromnu šansu da skoro riješe sve dileme pa sada moraju strahovati u naredna četiri kola.

Na trećem mjestu koje vodi u baraž sa 16. ekipom iz Bundeslige nalazi se Fortuna Dusseldorf sa 52 boda, a HSV je četvrtopalsirani sa 49 bodova i teško može do direktnog plasmana u Bundesligu, ali za baraž se relano još mogu boriti.

O baražu i trećem mjestu mogu razmišljati Hannover sa 45 i Hertha sa 44 boda iako je to sve na nekoj matemtičakoj kombinaciji.

Na začelju tabele je također gužva. Schalke se pobjedom protiv Nurnberga od 2:0 doveo i sigurnu zonu sa 35 bodova, a iza njih je Magedburg sa 33 boda. Nakon Magdeburga tri tima imaju po 31 bod, a to su Wehen, Braunschweig i Hansa koja je na 16. poziciji koja vodi u baraž sa trećeplasiranom ekipom iz trećeg ranga takmičenja popualrne Drite.

U opasnoj zoni četiri kola prije kraja su Kaiserslautern sa 29 bodova i Osnabruck sa 24 boda koji je već jednom nogom trećeligaš.

Zanimljov je da Kaiserslautern može ispasti u treći rang takmičenja u sezoni kada je došao do finala Kupa gdje ih očekuje duel protiv Bayer Leverkusena.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Nema sumnje da je i ove sezone njemačka Cvajta jedna od najinteresantnijih evropskih fudbalskih liga, kako u borbi za vrh, tako i u borbi za opstanak.

Vidjet ćemo ko će se na kraju radovati ko tugovati, čeka nas 360 odlučujućih minuta ove sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.