Kakav zaokret! Kroos mrzi propalog velikana, a od danas navija za njega: "Otpao sam iz vjere"

Ranije ih je ismijavao

Kakav zaokret! Kroos mrzi propalog velikana, a od danas navija za njega: "Otpao sam iz vjere"

A. Čaušević

Toni Kroos je već godinama jedan od najboljih veznjaka svijeta. Zanimljivo da nikad nije krio mržnju prema jednom klubu, ali od danas je počeo navijati za njih.

Sjajni veznjak Real Madrida je sa oduševljenjem reagovao na nedavno imenovanje Steffena Baumgarta za trenera Hamburger SV-a. Kroos je reagovao i javno na društvenoj mreži X.

"Sada postajem navijač HSV-a, otpadam iz vjere... Sve najbolje, Baumi", napisao je veznjak Reala i iznenadio njemačku javnost.

Svjetski prvak s Elfom nikada u prošlosti nikad nije imao dodirnih tačaka s HSV-om, šta više Kroos je imao otvoreno izraženu odbojnost prema bivšem prvaku Evrope.

Pamti se njegova izjava iz 2023. godine kada je HSV razigravao sa Stuttgartom za ulazak u Bundesligu. Trijumf su odnijele popularne Švabe.

Oglasi

"Ja sam za Stuttgart, to je jasno. Stvarno ne volim HSV, to je jednostavno tako i neće se promijeniti."

"Za mene je Werder Bremen prvoligaški klub u poređenju s HSV-om," zadirkivao je Kroos HSV te ih je i dodatno ponizzio kazavši da ih ni Pep Guardiola ne bi uveo u Bundesligu.

HSV je po prvi put u klupskoj historiji iz Bundeslige ispao 2018. godine i od tada bezuspješno pokušava da se vrati u elitni njemački rang.

Do sada su igrali niz razigravanja, međutim nikada nisu uspjeli napraviti finalni iskorak te izboriti mjesto gdje je ovom klubu realno i mjesto.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

I ove sezone su igrali vrlo dobro, držali su prve dvije pozicije, međutim posljednjih sedmica je uslijedio pad te je HSV pao na treće mjesto i slijedi mu velika borba za opstanak.

Podsjećanja radi, u aktuelnoj takmičarskoj sezoni dres HSV-a nosi i bh. reprezentativac Dennis Hadžikadunić.

Top Komentari

Guber
Nisam znao da kad si treći onda se boriš za opstanak
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi