Sve vodi ka tome da ćemo uskoro dobiti još jednog našeg reprezentativca u Bundesligi

Vasilj je pred sami kraj prvog dijela današnje utakmice imao nevjerovatnu odbranu

Sve vodi ka tome da ćemo uskoro dobiti još jednog našeg reprezentativca u Bundesligi

S. Mlaćo

Sve ide ka tome da ćemo u Bundesligi naredne sezone imati još jednog reprezentativca naše zemlje.

Naime, St. Pauli suvereno korača ka Bundesligi i lider je u drugom rangu Njemačke, popularnoj 'Cvajti'.

Danas je St. Pauli savladao E. Braunschweig Ermina Bičakčića sa 1:0, a junak je bio Afolayan koji je pogodio u 32. minuti. U 67. minuti domaći su ostali sa desetoricom, isključen je Saad, no uspjeli su upisati tri vrijedna boda.

Na golu St. Paulija bio je bh. reprezentativac Nikola Vasilj, te ponovo bio na nivou, a posebno se istakao u 40 minuti meča kada je spasio svoju mrežu, iako su svi vidjeli loptu u mreži. Navedeni dio možete pogledati u video prilogu na 03:10.

Vasilj je nedavno produžio saradnju sa St. Paulijem, a ove sezone je najbolje ocijenjeni golman u ligi.

Njegov tim je upisao sam jedan poraz u 22 kola, ima 45 osvojenih bodova, te drži lidersku poziciju sa tri boda ispred Holstein Kiela. Trećeplasirani je HSV sa 38 bodova, a dva tima idu direktno u Bundesligu.

Oglasi

Trećeplasirani igra razigravanje sa timom iz Bundeslige, te se čini da je St. Pauli sve bliže svom cilju.

Vasilj je u 22 utakmice primio tek 19 pogodaka, St. Pauli ima najbolju odbranu lige, a velike zasluge za to pripadaju upravo bh. golmanu.

"Želim se zahvaliti ljudima u klubu, trenerskom osoblju i svima navijačima na nevjerovatnoj podršci i povjerenje u mene u proteklih 30 mjeseci. Sjajan osjećaj je biti dio ovog kluba", kazao je nedavno bh. golman na produženju saradnje.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Vasilj je do sada upisao i osam nastupa za A selekciju naše zemlje. Prije Njemačke nastupa je u Ukrajini, te u našoj zemlji.  Prošao je i sve omladinske selekcije naše zemlje.

U Njemačkoj mu je odlično, a pokazao je to i nedavno kada je odlučio produžiti saradnju sa sadašnjim klubom.

Top Komentari

Frane
Plemić!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi