Dim 20.000 gostujućih navijača progutao kultni stadion na derbiju Istoka, Bosanac im uništio snove!

Odigran je čuveni derbi Istoka

Dim 20.000 gostujućih navijača progutao kultni stadion na derbiju Istoka, Bosanac im uništio snove!

Admin Čaušević

Susret drugog ranga fudbala pratilo je čak 62.000 gledatelja što je nevjerovatan podatak. Atmosfera je bila nezaboravna, a nije moglo proći i bez bosanskog šmeka. 

Visokorizični meč 29. kola Cvajte između Herthe i Hanse počeo je sa kratkim zakašnjenjem i pirotehničkim šouom kojeg su izveli gostujući navijači iz Rostocka.

Kad je sudija Robin Braun dao znak da meč može početi pristalice Hanse su počele svoj šou te je kultni Olimpijski stadion u Berlinu bio progutan u dimu. Prekid je trajao 11 minuta.

Čak 20.000 navijača Hanse je doputovali u Berlin što je vjerovatno rekordna gostujuća posjeta u ovoj sezoni. Istovremeno su zauzeli da sektora koja su bila obojena u bijelo i plavo.

Kako bi se izbjegli eventualni navijački neredi na stadionu je bilo zatvoreno nekoliko sektora, tačnije ukupno 15.000 slobodnih mjesta pa je meču prisustvovalo 62.000 gledatelja.

Oglasi

Također navijači su bili ograđeni zaštitnom mrežom kako bi se spriječilo eventualno gađanje bakljama i ostalim predmetima.

[twitter]https://twitter.com/fussballmafiade/status/1778844549760041320[/twitter]

Inače, ovo je bio prvi čuveni derbi Istoka igran u Berlinu nakon 17 godina pošto su dva zaista dobro poznata njemačka kluba uglavnom igrala u različitim rangovima.

Dešavanja na terenu su bila jednosmjerna ulica pošto je Hertha slavila visok trijumf. Bilo je 4:0, a među strijelcima se našao i bh. reprezentativac Haris Tabaković.

[twitter]https://twitter.com/BHlive_official/status/1778892486963785813[/twitter]

Tabaković je zabio u samom finišu meča i tako dokrajčio snove pristalicama Herthe. Bosancu je to bio 19. gol u sezoni te se izdvojio na prvom mjestu liste strijelaca.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Berlinska Stara dama je tako četiri meča u nizu bez poraza te se potajno nada plasmanu u razigravanje za Bundesligu pošto za Fortunom Düsseldorf kasni šest bodova.

Sa druge strane Hansa je i dalje na ivici sigurne zone. Ima samo jedan bod prednosti i slijedi joj borba za opstanak u Cvajti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi