Hadžikadunić oduševio Nijemce kada je stao pred kameru i pokazao da je profesionalac za primjer

Od dolaska u HSV pričao samo na engleskom jeziku

Hadžikadunić oduševio Nijemce kada je stao pred kameru i pokazao da je profesionalac za primjer

Endin Čaušević

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Dennis Hadžikadunić, ljetos je potpisao za HSV i prethodnih mjeseci novinarima je davao izjave na engleskom jeziku, ali jučer je stao pred kameru i pokazao kako to izgleda kada odluči pričati na njemačkom.

Hadžikadunić je prošlog ljeta stigao u Hamburger SV na posudbu iz ruskog Rostova, a njemački klub će na kraju sezone imati priliku da zadrži bh. reprezentativca s obzirom da mu ističe ugovor s ruskim klubom.

Od svog dolaska u HSV Hadžikadunić je u dresu njemačkog kluba odigrao 20 mečeva i zabio je jedan pogodak.

Hadžikadunić je po dolasku u HSV priznao da ne priča njemački jezik i svoje izjave prethodnih mjeseci davao je na engleskom. No, iako nije siguran da li će ostati u HSV-u i iduće sezone pokazao je da je pravi profesionalac.

Bh. reprezentativac je i pored činjenice da igra na posudbi odlučio da angažuje učitelja njemačkog jezika kako bi isti naučio zbog lakše komunikacije sa trenerima i saigračima.

Oglasi

Hadžikadunić je iznenadio mnoge kada se pojavio pred kamerom i umjesto na engleskom kako su to svi navikli izjavu je dao na njemačkom jeziku.

Reprezentativac naše zemlje je prethodnih mjeseci radio na tome da savlada njemački jezik, te je sada pokazao da je isti dovoljno dobro naučio kako bi dao izjavu novinarima.

Jasno je da je Hadžikadunić tek na početku i u početnoj fazi, no mnogi su impresionirani da je za tek nekoliko mjeseci uspio tako da savladao njemački jezik koji nimalo nije lagan.

Iako ne zna da li će ostati u HSV-u i Njemačkoj činjenicom da je odlučio da nauči novi jezik pokazuje dovoljni kakav je Hadžikadunić profesionalac i sigurno da će i čelnici HSV-a to znati da cijene.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Hadžikadunić će biti na ljeto slobodan igrač i HSV će imati prednost u pregovorima, te se očekuje da bh. reprezentativac ostane u tom klubu u slučaju da ne dobije neku bolju i primamljiviju ponudu.

Prije HSV-a naš 25-godišnji reprezentativac igrao je još za Malmo, Trelleborg, Rostov i Mallorcu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi