Kakav dan u Engleskoj

Crna nedjelja za favorite: Nakon Liverpoola izgubio i Arsenal, Cityju se otvorio put do titule!

Edmir Škorić

Iako su bili veliki favoriti na domaćim terenima, danas su poraze doživjeli i Liverpool i Arsenal.

Liverpool je na Anfieldu sa 1:0 izgubio od Crystal Palacea, pa se činilo da je Arsenal dobio dodatni motiv u duelu sa Aston Villom na Emiratesu.

No, navijači Arsenala stadion napuštaju u suzama. Aston Villa je slavila sa 2:0 u meču 33. kola engleske Premier lige, što znači da će šest kola prije kraja City ostati na vrhu sa dva boda više u odnosu na jedne i druge.

Arsenal je danas bio bolji tim većim dijelom utakmice, u prvom poluvremenu je dominirao, ali to je bilo uzalud jer nije koristio svoje šanse.

Mikel Arteta je u nastavku relativno rano počeo da pravi izmjene, Arsenal je krenuo silovito po pobjedu, djelovalo je da je samo pitanje trenutka kada će da slomi otpor gostiju iz Birminhama, a onda šok.

U 84. minuti Leon Bailey je natrčao i pogodio za 1:0. Domaći fudbaleri bili su u pravom nokdaunu, da bi ih dokrajčio sjajni Olie Watkins koji je izašao sam na gol Raye i pogodio za konačnih 2:0.

Nije još naravno gotovo, ali djeluje kao da se danas odredio novi - stari prvak Engleske. Kao ad je sam Pep Guardiola pravio nedjeljne rezultate...

Arsenalu slijedi revanš Lige prvaka u srijedu protiv Bayerna na Allianz-Areni nakon što je prethodno prvi meč na Emiratesu zvršen rezultatom 2:2.

Topnici u narednom kolu gostuju Wolverhamptonu i generalno imaju najteži raspored od svih timova iz vrha i teško je očekivati da konačno dođu do titule kojoj se nadaju već dugi niz godina.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.